Best brands online
Image default
Gezondheid

Natuurlijke voedingsmiddelen die u collageen kunnen leveren

Collageen is belangrijk in het lichaam en het slechte nieuws is dat we er minder van aanmaken. Het goede nieuws is echter dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn die we kunnen consumeren om het collageen te verhogen dat ons lichaam nodig heeft om onze huid, haar, enz. te onderhouden. Hier is de lijst met voedingsmiddelen die het collageen in ons lichaam kunnen verhogen.

Eet meer eieren

Een van de benodigde aminozuren voor de vorming van collageen is proline, dat in grote hoeveelheden in eieren, vooral in eiwitten, wordt aangetroffen. Het consumeren van eieren of het plaatselijk aanbrengen ervan als huidverzorging ingrediënt kan u helpen meer collageen en hyaluronzuur te produceren. Dit helpt rimpels te verminderen en uw huid te beschermen tegen UVB-stralen. Om zelf de voordelen te ervaren, bereidt u een eiwitrijke omelet van eiwit of probeert u een eiwitrijk gezichtsmasker. Om eventuele gezondheidsrisico’s van salmonella die een doe-het-zelf-oplossing met zich mee kan brengen tot een minimum te beperken, moet u echter bij voorkeur een gezichtsmasker krijgen van een specialist.

Drink meer van Ginseng-thee

Ginseng-thee is een ontstekingsremmende antioxidant die de productie van collageen kan versnellen en schade door de zon aan uw huid kan voorkomen. Het kan ook pigmentatie en rimpels verminderen. Bovendien beschermt ginseng tegen oxidatieve schade en schade door vrije radicalen door het hele lichaam. Dit kan helpen de afbraak van collageen te stoppen en het verouderingsproces van de huid te vertragen. Maak en schenk jezelf dus een kopje ginseng thee of overweeg een supplement als je deze gezondheids- en schoonheid voordelen wilt ervaren. De beste soort ginseng voor je teint is gefermenteerde rode ginseng, dus houd daar rekening mee.

Eet meer bottenbouillon

Een van de beste voedingsmiddelen om vaak te consumeren als u het collageen in uw huid wilt verhogen, is bottenbouillon. Je kunt het thuis maken door varkens-, kip- of runderbotten in water te koken. Aangezien het zoveel mineralen uit dierlijke botten en bindweefsel bevat, wordt bottenbouillon beschouwd als een zeer voedzame bron van eiwitten. Ook heeft bottenbouillon meer kans om type II collageen in de gewrichten te verhogen. Een nieuwe studie heeft echter aangetoond dat het niet zo efficiënt is als het gebruik van correct gemaakte collageen supplementen.