Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Innovatie in de stal

De agrarische sector is constant aan het innoveren. De hoofdonderwerpen waar bij geïnnoveerd wordt zijn: milieu, duurzaamheid, dierenwelzijn en veiligheid van het voedsel. Vooral dierenwelzijn is erg belangrijk. Dit komt omdat consumenten het steeds belangrijker vinden dat dieren een goed leven krijgen. Dit merken winkeliers ook waardoor zij ook graag willen dat dieren goed worden verzorgd in de agrarische sector.

Een goed voorbeeld van innovatie bij rundvee is het cowhouse. Dit zijn meerdere producten die melkveehouders kunnen aanschaffen waardoor hun runderen een beter leven hebben. De stal inrichting is daar weer een voorbeeld van. De stal is de plek waar koeien de meeste tijd doorbrengen en ze moeten zich daar wel goed voelen. Ruime stallen met comfortabele ligplekken zijn dan belangrijk. Ook genoeg ruimte om te bewegen en te eten is noodzakelijk. Verder moeten de dieren in die stallen ook goed kunnen eten zonder elkaar te kunnen storen. Verder moet er ook eenvoudig schoongemaakt kunnen worden zonder dat de dieren verstoord worden. Alle stress en negatieve invloeden resulteren in minder melk, of juist een slechtere kwaliteit melk. Het is belangrijk om agrarisch advies in te schakelen over hoe je een stal inricht. Naast de stal inrichting moet er ook worden gekeken naar andere producten. Denk aan een koeborstel waar koeien zelfstandig heen kunnen als ze jeuk hebben om een vieze vacht. Ze kunnen het dan zelf schoonmaken.

Een ander goed voorbeeld van innovatie in de koeienstal is de smart tag. Dit is een tag die koeien krijgen waar dan veel informatie van gemonitord kan worden. De positie van de koe kan bijvoorbeeld worden bepaald. Ook de tochtdetectie en gezondheidsmonitoring is hier mee mogelijk. Dit kan uiteindelijk veel tijd besparen voor de veehouder en kan de boer dag en nacht alles in de gaten houden. Dit zal resulteren in een betere gezondheid voor de koe waardoor de koeien zich fijn voelen en meer melk kunnen geven.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/