Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Je eigen kleding maken

Er zijn cursussen die vol stromen met mensen die zelf kleding willen maken. Er komt een goedkope arbeid aan te pas: je eigen arbeid. Met een beetje hulp is je eigen shirt of jack naaien helemaal geen lastige opgave.

 

Hoe start ik?

Volgens kenners is het niet moeilijk om zelf kleding te maken. Zolang je er tijd in stopt, kan iedereen het leren. Het is slim om te starten met een simpel bloesje zonder mouwen of een rokje. Daarna kan je verder leren. Er zijn patroonbladen die stap voor stap uitleggen hoe je iets maakt. YouTube is ook een hulpmiddel, want er zijn veel filmpjes over te vinden. Daarnaast zijn er op het internet ook veel forums.  Op YouTube zijn er tutorials over hoe je je machine moet instellen en op welke manier je kunt stikken. Wanneer je er niet uit kunt, kun je een les gaan volgen. Zo een cursus is in elke stad wel te vinden. De kosten verschillen per locatie, maar je zal meestal rond de 20 euro per les kwijtzijn. Een naailes voor kinderen kost ongeveer 15 euro. Hierin leren zij simpele kledingstukken of knuffels maken. De fijnste stoffen om mee te beginnen zijn katoen en wol. Deze stoffen zijn niet zo lastig om mee te werken. Het is slim om dan een simpel katoenen of wollen rokje te maken. Daaraan kan je van alles toe voegen, denk aan zakken, ritsen en ruches.

 

Wat heb ik aan spullen nodig?

Je hebt niet veel nodig om te kunnen starten. Zorg er in ieder geval voor dat je een eenvoudige naaimachine hebt. Het is slim om voor een zware machine van een goed merk te kiezen. Het kan een fors bedrag kosten, maar dan zal je er ook lang mee kunnen. Daarbij komt dat het makkelijker te repareren is wanneer het simpel is. Het is ook slim om een goede stofschaar te hebben. Deze ga je alleen gebruiken om stof mee te knippen. Voorderest is het slim om wat spelden, een meetlint en kwalitatief goede garen te hebben.

Wanneer je kleding in staat is om te verkopen kan je de kleding een etiket geven met een etiket machine. Zo’n etiketteersysteem werkt superfijn en is handig om te gebruiken.

http://economy.nl