Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Jagers en verzamelaars

In de oudheid droegen de soldaten veel kleden, schilden en soms zelfs volledige platen gemaakt van ijzer ter bescherming. Later in de middeleeuwen waren er ridders. Ridders zijn mannen met een harnas aan. Daar onder een maliënkolder om de dragen van het ijzeren harnas, bedoelt om de ridder te beschermen maar ook mobiel te houden, te voorkomen dat ze sterven.

Tegenwoordig kennen we dit niet meer. Er zijn moderne materialen ontwikkeld efficiënte computerlabs, veel lichter en ook nog eens sterker dan ijzer.

En dit wordt uiteraard, net als vroeger, alleen gedragen door mensen die daadwerkelijk vechten. De mannen die in het leger moeten strijden om het vaderland te beschermen. Zij liever dan ik maar dat geheel terzijde, niet dat ik niet van mijn vaderland houd, maar mijn leven ervoor geven, potentieel althans, is een heel groot offer, weet niet of ik dat zou kunnen geven.

Maar genoeg over het leger, ik wil het graag hebben over de stijl van kleding dezer dagen, want dat is het belangrijkste.

Wat tegenwoordig wel het huidige harnas lijkt is de slonzige look. Oftewel joggingbroek met een tshirt of trui en een pet of cap op.

Een, ik ben bang, uit Amerika overgevlogen rage. Jezelf zo slonzig mogelijk kleden wedstrijdje.

In Amerika is dit al jaren het geval. Lopen op sneakers, een jeans en een tshirt met een merknaam er op. Vraag me niet waarom maar deze look zie je werkelijk overal. En nu dus ook in Nederland.

Het lijkt wel alsof de trucker cap niet meer uit het straatbeeld te denken is. En volgens mij lijkt dit niet alleen zo maar is dat ook zo. Deze welbekende trucker pet is gewoon een daadwerkelijk modestatement geworden. Als je hem niet draagt hoor je er gewoon niet bij. En dat wil je natuurlijk niet lijkt mij.

https://www.snapbacks.nl/