Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Hoofddeksels

Een hoofddeksel is een kledingstuk wat op het hoofd wordt gedragen. Er bestaan veel verschillende soorten hoofddeksels die allemaal hun eigen status vertegenwoordigen en een eigen verhaal kennen. Het dragen van een bepaald hoofddeksel kan een statement of status aan een persoon verlenen.

Hoeden

Hoeden komen in veel verschillende vormen en maten. Vaak is een hoed voorzien van een rand, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Hoeden worden zowel door mannen als vrouwen gedragen. Waar bij mannen de hoeden vaak een neutrale kleur zijn en een standaard vorm hebben kan je vrouwelijke varianten herkennen aan kleurrijke variaties met een aparte vorm. Op Prinsjesdag is het traditie om de meest extravagante hoeden uit de kast te toveren voor vrouwelijke hoogwaardigheidsbekleders. Het wordt echter wel als onbeleefd gezien om een grotere hoed dan de koningin te dragen. Bekende type hoeden zijn de: bolhoed, deukhoed, hogehoed, sombrero, strohoed en panamahoed.

Petten

Een pet was van oorsprong een kledingstuk dat vooral door boeren en arbeiders werd gedragen. De cap voorkwam dat de zon constant in de ogen scheen. Deze traditionele pet is echter bijna volledig uit het straatbeeld verdwenen en tegenwoordig draagt men meer honkbalpetten of snapbacks. Dit zijn modieuze en populaire varianten met veel verschillende kleuren en prints. Met de opkomst van het internet is het tegenwoordig heel makkelijk petten kopen in verschillende varianten en kleuren.

Muts

Een muts komt voor in verschillende vormen en maten. De muts is vooral bedoeld om te beschermen tegen de kou en wordt van warme materialen zoals wol, acrylvezel of bont gemaakt. Het verschil tussen petten en hoeden aan de ene kant en mutsen is dat mutsen de contouren van het hoofd volgen. Waar de eerste twee min of meer op het hoofd liggen en de muts het hoofd omsluit. De muts wordt vooral in de winter gedragen en mensen die een muts in de zomer dragen worden dan ook als raar bestempeld.

http://www.snapbacks.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom tanden verkleuren

Ik overweeg een vloer van lamelparket

Veiliger verkeer