Best brands online
Image default
Electronica en Computers

Hoe PIM het beheer van interne logistieke gegevens kan verbeteren

Veel bedrijven verbeteren hun systemen voor gegevensintegratie en -beheer. Zij begrijpen dat doeltreffende productinformatie (PIM) de sleutel is tot succes. Een goed geïntegreerd PIM-systeem, zoals die van Skwirrel biedt bedrijven een aantal voordelen.

Welke PIM-oplossing je ook kiest, zij moet in staat zijn de basisfuncties van een databank uit te voeren. PIM-systemen moeten ook kunnen worden geïntegreerd met andere systemen in het bedrijf. Bovendien moet deze software aanpasbaar en schaalbaar zijn naarmate de onderneming groeit en verandert. Ongeacht de bedrijfstak, goed gegevensbeheer geeft je een voorsprong op jouw concurrenten. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen van een goed PIM-systeem. Bekijk ze!

1. Efficiëntere verwerking van productgegevens

Naarmate het bedrijf groeit, zullen veel nieuwe producten worden toegevoegd. Wanneer dit gebeurt, kan het moeilijk zijn om alle nieuwe productinformatie bij te houden als je dit niet op een gestructureerde manier doet. Een betrouwbaar PIM-systeem kan je helpen dit alles op een goede manier uit te zoeken. Het zal alle productinformatie organiseren en beheren en het gemakkelijk maken om deze informatie te delen tussen verschillende kanalen en systemen.

2. Een enkele plaats voor al jouw gegevens

Een van de grootste voordelen van een PIM in combinatie met een tool voor voorraadbeheer is dat je al jouw gegevens op één centrale plaats hebt. Gegevens zijn een waardevolle bron, maar kwaliteitsgegevens maken je zeer concurrerend. Als je over rijke, nauwkeurige gegevens beschikt, kunt je er inzichten uit halen en snel gefundeerde beslissingen nemen.

De interne logistiek is sterk afhankelijk van productinformatie om de prioriteit van leveringen te bepalen en de logistiek voor specifieke producten te optimaliseren. Nauwkeurige, rijke gegevens in een centrale opslagplaats maken een snellere distributie mogelijk van producten die hoge prioriteit hebben.

3. Verbetering van de klantervaring

Het PIM-systeem geeft klanten op een consistente manier toegang tot productinformatie en -details. Dit vermindert het aantal teruggezonden producten of klachten aanzienlijk, waardoor nieuwe producten veel sneller beschikbaar zijn voor de klanten. Klanten kunnen ook zien hoeveel voorraad er is, wat op zijn beurt het aankoopproces kan versnellen.

4. Verhoogt de tijdsefficiëntie

Met PIM-software bespaart je tijd op tijdrovende taken, zodat je zich kunt concentreren op details en kwaliteit. Dit systeem vermindert voortdurend het manueel invoeren van gegevens. Daardoor hebben de werknemers meer tijd voor andere, meer winstgevende taken. Een PIM-systeem kan gewoon bijdragen tot een betere, aangenamere werkomgeving.

5. Zorgt voor kostenbesparingen

Door een goed Pim-systeem in te voeren, worden de operationele kosten en de kosten van de toeleveringsketen verlaagd. De nauwkeurigheid van de informatie wordt vergroot en de risico’s op fouten bij de verwerking worden aanzienlijk verkleind.

Bovendien gebruiken leveranciers de Pim-gegevens om hun leveringsmethoden te herzien en te verbeteren. Dit verbetert de klantervaring en stelt leveranciers in staat hun metriek te verbeteren.

 

Gerelateerde artikelen

De opties van een PTZ camera

Goede inrichting voor jouw thuiswerkplek met een geschikte laptopstandaard

De voor- en nadelen van een kruimeldief