Best brands online
Image default
Electronica en Computers

Voorbereidingen voor een avond gamen op de PC

Voor veel game-fanaten is een avondje gamen de leukste invulling van de avond! Maar hoe bereid je je goed voor voor een avond gamen?

Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je pc in topvorm is en dat al je software is bijgewerkt en soepel werkt. Misschien wil je ook extra dingen aanschaffen, zoals een gamingmuis of headset als je die nog niet hebt. Als je van plan bent om alleen of met vrienden online te spelen, zorg er dan voor dat je je inschrijft voor de juiste diensten en de nodige voorbereidingen treft (bijvoorbeeld een account aanmaken, abonnementen afsluiten) zodat alles soepel verloopt wanneer het tijd is om te spelen. Zorg er tot slot voor dat er hapjes en drankjes klaarstaan, zodat iedereen energie overhoudt tijdens het spelen! Met de juiste voorbereiding en ondersteuning kan een avondje PC-gamen zowel leuk als lonend zijn!

Zo’n hele avond gamen is best wel een wereldprestatie. Urenlang zitten achter je computer is soms best zwaar voor je lichaam. Een goede gamestoel van Noblechairs is dan zeker geen luxe.

Game PC of Game laptop?

Bij het kiezen van de beste computer voor gaming heb je twee opties: een gaming pc of een gaming laptop. Beide hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om je behoeften af te wegen voordat je een beslissing neemt. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen game-pc’s en laptops die je kunnen helpen beslissen welke het beste bij je past.

Gaming-pc’s bieden doorgaans betere prestaties tegen lagere kosten dan gaming-laptops. Omdat desktoponderdelen in aparte behuizingen zitten, kunnen ze gemakkelijker en goedkoper worden geüpgraded dan laptoponderdelen. Dit maakt ze geweldig als het gaat om het toekomstbestendig maken van je setup, omdat je hardware naar behoefte kunt uitwisselen zonder dat je een geheel nieuw systeem hoeft te kopen. Bovendien hebben gaming pc’s de neiging om krachtiger zijn dan gaminglaptops, dus als je op zoek bent naar het nieuwste en het beste op het gebied van gaminghardware, dan is een desktop-pc je beste keuze.

Aan de andere kant bieden gaminglaptops veel draagbaarheid en gemak. Ze zijn veel kleiner dan gaming pc’s, wat betekent dat ze gemakkelijk in een rugzak of aktetas passen. En omdat alle onderdelen geïntegreerd zijn op één systeemkaart, hoef je geen onderdelen zo vaak te upgraden of te vervangen als bij een desktop. En hoewel gaming laptops meestal niet zo goed presteren als een pc vanwege hun beperkte koeling, komen sommige modellen verrassend dicht in de buurt van dat niveau.