Best brands online
Image default
Aanbiedingen

Een actief plein voor kinderen inrichten

Het is bekend dat mensen een grotere kans hebben op overgewicht en andere complicaties, als ze niet op jonge leeftijd actief hebben bewogen en gespeeld. Door te sporten en spelen ontwikkel je motorische functies waarmee je op latere leeftijd minder kans hebt om evenwichtsproblemen of chronische aandoeningen te ontwikkelen. Een goed doordacht speelplein kan de kinderen motiveren om lekker buiten te spelen.

 

Geboren freerunners

Kinderen zijn eigenlijk geboren freerunners. Freerunnen is een sport waarbij je op, van en naar obstakels springt. Het verschil tussen kinderen en echte freerunners is dat freerunners dit op een gecontroleerde en geoefende manier doen. Met een speelplein met obstakels speciaal gemaakt voor freerunnen kunnen kinderen dit oefenen. Het is een zeer goede oefening voor hun motoriek. Als je dit op een schoolplein plaatst, kun je de kinderen inspireren door 10 minuten voor de pauze een YouTube video op te zoeken met een basisbeweging die ze dan buiten kunnen gaan oefenen op de speeltoestellen op het schoolplein. Zo worden ze steeds beter!

 

Leren en spelen

Als je lekker beweegt maken je hersenen stofjes aan waar je blij van wordt, maar ook helpen deze stofjes bij het verwerken van de leerstof. Daarnaast zijn er speeltoestellen waar leuke sommen en vragen op staan die de kinderen motiveert om dingen te onthouden, te rekenen of te dansen. Ze leren leuke weetjes om aan iedereen door te vertellen.

 

Sporten

Een sportveld is nog een leuke manier om een speelplein in te richten. Veel kinderen houden van voetbal, een pannaveld is daarom een leuk veld om altijd te kunnen voetballen zonder dat je een minimale hoeveelheid mensen nodig hebt. Hier kunnen kinderen op hun techniek oefenen zodat ze die trucjes op de voetbalclub kunnen laten zien. De meeste pannavelden hebben meerdere sportmogelijkheden. Zo kun je er ook op basketballen en handballen. Hiermee maak je optimaal gebruik van de ruimte.

 

https://www.yalp.nl/