Best brands online
Image default
Electronica en Computers

De voor- en nadelen van een kruimeldief

Iedereen heeft een stofzuiger. Over de aanschaf daarvan hoef je niet eens na te denken. Dat geldt niet voor een kruimeldief. De kruimeldief is het kleine broertje van de stofzuiger. Het is een oplaadbare kruimelzuiger waarmee je tussendoor stof, kruimels en andere kleine stukjes afval opzuigt. Een kruimeldief kan heel handig zijn in gebruik, maar heeft ook nadelen. Wij zetten de voor- en nadelen van de kruimeldief voor je op een rijtje.

Voordelen kruimeldief

Een stofzuiger is een groot en log apparaat. Het is niet fijn in gebruik als je snel even wat kruimels wilt opzuigen. Met sommige kruimeldieven kan je zelfs vloeistoffen opzuigen. Een kruimeldief heb je sneller gepakt dan een stofzuiger. Mag je niet te zwaar tillen, dan kan je niet stofzuigen, maar door het lichte gewicht van de kruimeldief kan je hiermee wel aan de slag.

De meeste kruimeldieven werken op een accu, dat betekent dat je snoerloos zuigt en makkelijk op plaatsen komt die met een stofzuiger met snoer moeilijker te bereiken zijn. Ook een auto is makkelijk te zuigen met een handstofzuiger. Je hoeft niet langer een stoffige stofzuigerzak te vervangen, maar leegt het reservoir in de prullenbak en maakt het schoon onder de kraan. Ook een groot voordeel is, dat de kruimeldief een stuk goedkoper is dan een stofzuiger.

Nadelen kruimeldief

De kruimeldief is vooral een handstofzuiger waarmee je tussendoor stof opzuigt. Het is minder geschikt voor grote oppervlaktes. De accu gaat een beperkte tijd mee, zodat het niet geschikt is om lang mee te zuigen. Ook het reservoir is beperkt en kan niet zoveel stof opvangen. Je moet het dus ook niet zien als vervanging van de stofzuiger, maar vooral als aanvulling hierop. Een kruimeldief is een handzaam apparaat, waarmee je tussendoor snel het huis schoonhoudt.

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn kan je zelf de keuze maken of een kruimeldief wat voor jou is. Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk voor je er een koopt goed wat de beste kruimeldief is voor jou.