Best brands online
Image default
Tuin en buitenleven

Wat zijn de beste voordelen van een zitmaaier?

Als je aan het overwegen bent om een accu zitmaaier te nemen, dan vraag je waarschijnlijk af of het de investering wel waard is. Zitmaaiers kunnen namelijk best prijzig zijn. Maar geloof het of niet, er zijn veel voordelen aan het bezit van een zitmaaier die verder gaan dan alleen het besparen van tijd op je gazon onderhoud. Of het nu voor je eigen achtertuin is of voor commercieel gebruik op grote gebieden, de voordelen van het bezitten van een van deze maaimachines kunnen niet worden overschat. In dit artikel worden de beste voordelen ervan beschreven.

Zitmaaiers besparen je tijd en zijn een stuk efficiënter

Zitmaaiers zijn efficiënter dan loopmaaiers omdat ze je in staat stellen meer grond in minder tijd te maaien. Met een zitmaaier kun je de tijd die nodig is om je gazon te maaien verkorten door gemakkelijk over grote gebieden te gaan die veel langer zouden duren als je een loopmaaier zou gebruiken. Als je een grote tuin hebt of als je veel heuvels te maaien hebt, is een zitmaaier zeker de beste keuze. Door te investeren in hoogwaardig Ego tuingereedschap bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. Je hebt er ook minder onderhoud aan omdat ze zeer robuust zijn.

Je kunt de snelheid en de richting van het mes zelf instellen

Veel zitmaaiers hebben een hendel of pedaal waarmee je de snelheid en de richting van het mes kunt veranderen. Dit maakt het gemakkelijk om rond obstakels zoals bomen en bloembedden te manoeuvreren. De meeste zitmaaiers hebben zelfs een stuur waarmee je gemakkelijk bochten kunt maken en om obstakels heen kunt navigeren. Dus als je op zoek bent naar een maaier die gemakkelijk te manoeuvreren is, dan is een zitmaaier zeker een goede optie.

Ze zijn een stuk veiliger in gebruik dan andere grasmaaiers

Ze zijn zo ontworpen dat de messen volledig omsloten zijn, zodat er geen kans is dat je door de messen wordt gesneden. Bovendien hoef je geen zorgen te maken dat je de maaier moet duwen, je kunt er gewoon op rijden en al het werk voor je laten doen. Als je op zoek bent naar een veilige en gemakkelijke manier om je gazon te maaien, dan is een zitmaaier zeker de juiste keuze. Zorg er alleen voor dat je de instructies van de fabrikant nauwkeurig leest voordat je hem gebruikt, en draag altijd een veiligheidsbril en handschoenen wanneer je de zitmaaier bedient.

Ze besparen je rug en knieën

Een zitmaaier is trouwens veel beter voor je rug en knieën. In feite hoef je niet eens te bukken om de maaier te duwen, je kunt gewoon gaan zitten en relaxen en de machine doet praktisch al het werk voor je! Dit is een geweldige optie als je gewrichtspijn of rugklachten heeft, omdat het je lichaam ontlast. Bovendien is het veel sneller en efficiënter dan het duwen van een gewone grasmaaier!