Best brands online
Image default
Tuin en buitenleven

Juiste onderhoud van sierbestrating en grind

Wilt u er zeker van zijn dat uw bestrating en grind er mooi blijven uitzien? Schakel dan een hovenier in! Deze kan het juiste onderhoud voor u uitvoeren, waardoor de kans op vervuiling of beschadiging aanzienlijk wordt verminderd. Daarnaast is het belangrijk om op regelmatige basis schoon te maken. Met onze tips gaat dat zeker lukken!

Tips om bestrating en grind mooi te houden

– Gebruik altijd een zachte borstel of bezem om de bestrating schoon te maken. Harde borstels kunnen namelijk leiden tot krassen en beschadigingen.

– Maak het oppervlak voorzichtig droog met een zachte doek of microvezeldoek, zodat er geen waterresten achterblijven.

– Gebruik nooit schurende of agressieve reinigingsmiddelen, want dit kan de bestrating beschadigen. Kies liever voor een mild reinigingsmiddel of een natuurlijke oplossing zoals azijn.

– Wanneer u het beste resultaat wilt behalen, is het aan te raden om de bestrating en het grind twee keer per jaar schoon te maken. Op deze manier blijft alles er netjes en verzorgd uitzien!

Mocht u toch vragen of problemen ondervinden tijdens het schoonmaken van uw bestrating of grind, aarzel dan niet om contact op te nemen met een hovenier. Zij kunnen u precies vertellen wat u het beste kunt doen om alles weer netjes te krijgen. LEF hoveniers Hendrik ido Ambacht staat graag voor je klaar om je te helpen met de onderhoud van je tuin.

Welke producten kun je gebruiken voor het schoonmaken van bestrating en grind?

Wil je graag zelf aan de slag met het schoonmaken van de bestrating of grind in de tuin? Dan kun je het beste beginnen met het verwijderen van alle onkruid dat tussen de bestrating of het grind is gegroeid. Dit kan je doen door middel van een wiedegootje of een onkruidsteker. Als alle onkruid verwijderd is, kun je gaan beginnen met het schoonmaken van de bestrating en grind. Hiervoor kun je het best heet water met een beetje schoonmaakazijn gebruiken.