Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

PHP als basis voor webwinkels

Computertalen zijn er in overvloed. Allemaal hebben ze hun eigen toepassingen en zijn ze beter geschikt voor specifieke situaties dan andere talen. Eén van de basistalen als het gaat om het creëren van scripts is de programmeertaal PHP. PHP staat voor Hypertext Preprocessor. Het wordt vooral gebruikt voor het creëren van dynamische webpagina’s en bestaat al sinds 1994. Hiermee is het ook één van de oudere programmeertalen die er bestaat.

PHP is niet uniek in die zin dat er ook vergelijkbare programmeertalen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Perl, Python en Ruby, terwijl het ook enigszins op C lijkt. Het kan zowel object georienteerd als procedureel ingezet worden, wat het een veelgebruikte taal maakt. PHP wordt het meest als procedurele software ingezet in combinatie met de databases in MySQL. Omdat het gebruikt kan worden voor het aanspreken van databases, het creeëren van afbeeldingen, het schrijven van XML bestanden het verwerken van bestanden wordt het veel gebruikt. Ook mensen die weinig verstand hebben van PHP en programmeren komen vaak ongemerkt in aanraking met PHP, bijvoorbeeld in voorgeprogrammeerde pakketten zoals WordPress, OpenCart en Magento.

Bij deze pakketten zoals Magento heeft een Magento programmeur of kenner een pakket samengesteld die geoptimaliseerd is voor het creeëren van een webwinkel, compleet met betalingsmogelijkheden, winkelwagentjes en content management systemen. Het voordeel hiervan is dat de oprichter van de webwinkel zelf niet zo veel kennis hoeft te hebben, het een goed werkend geheel is en het ook goed geïndexeerd kan worden door zoekmachines waardoor de online vindbaarheid van de webwinkel automatisch al een gigantische boost krijgt. Een bijkomend voordeel is dat deze open source pakketten altijd verder ontwikkeld worden en een actieve community kennen, Hierdoor worden er altijd nieuwe functionaliteiten toegevoegd, problemen verholpen en kan je bovendien altijd rekenen op de hulp van andere gebruikers.

http://www.economy.nl/