Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Leren handtas opknappen

Een leren tas kan erg duur zijn. Het materiaal leer is duurzaam en gaat lang mee. Leer wordt gemaakt van de huiden van dieren zoals koeien, kalven en exotische dieren. Het onderhouden van een leren tas is gemakkelijk en zorgt ervoor dat de leren tas langer mee gaat. Na een lange tijd kan de leren tas gebruikerssporen krijgen zoals kleur die weg vaagt, krassen en andere plekken. Om je leren tas een nieuwe leven in te blazen hebben wij een blog geschreven die je helpt bij het opknappen van je leren tas.

Om het leer op te knappen moet je beginnen met het leer schoon te maken. Het leer kan gemakkelijk schoon gemaakt worden met een borstel. Er zijn speciale borstels die het leer kunnen schoonmaken en het vuil kunnen verwijderen. Het is de bedoeling dat je de tas niet te nat maakt want leer houdt niet van vocht. Een klein beetje vocht is ok en zorg ervoor dat de tas goed gedroogd is voordat je er aan begint.

De volgende stap die je moet ondergaan is het ontvetten van de das. Dit kan je doen met een reinig doek en een beetje reinigingsbenzine. Door het vet te verwijderen worden er ook de laatste restanten verwijderd. Al het vuil moet verwijderd worden zodat de leerverf goed intrekt.

Nadat het vuil verwijderd is, is het tijd om de kleur van het leer te herstellen. De kleur kan hersteld worden door middel van leer verf. Het leer verven helpt de oude kleur te herstellen.  Breng het verf aan met een kwast en breng meerdere lagen aan om de juiste kleur te bereiken. Zorg ervoor dat het leer goed droogt en ga dan pas verder met de volgende stap.

De laatste stap is het inspuiten van het leer. Het inspuiten van het leer zorgt ervoor dat het leer beschermd is tegen slechte weersomstandigheden zoals regen, wind en sneeuw.

https://www.deleerverfwinkel.nl/