Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Met een zijden sjaal voel ik me een mooie vrouw

De eerste herinnering die ik heb aan een zijden sjaal – en inderdaad de sjaal die mij elke dag weer inspireert – is die van mijn moeder met een sjaal uit haar eigen mooie collectie. Als jong meisje vond ik het heerlijk om er een uit haar garderobe te kiezen en me aan te kleden als ‘vrouw’. Naast de collectie van mijn moeder – die ik van haar geërfd heb na haar dood en die ik daarom altijd zal koesteren – vind ik persoonlijk de uitgebreide collectie zijden sjaals van Emilie Scarves op de website van Nova Zijden Sjaals prachtig en zo kleurrijk. Ze zijn tijdloos en naar mijn idee geschikt voor elke gelegenheid, ze zijn altijd stijlvol dankzij prachtige patronen en een mix van kleuren.

Geheim van een zijden sjaal?

Het geheim van een zijden sjaal is natuurlijk de aanraking, het gevoel van hoe die koele zijde mij als vrouw laat voelen. Dankzij de prachtige ontwerpen voel ik me uniek. Luxe zijden sjaals zijn enkele van de meest herkenbare modeaccessoires ter wereld. Beroemd om hun iconische status, veelzijdigheid en kunstenaarschap. Een luxe zijden sjaal kan als een kunstwerk zijn.

Ik behandel daarom elke sjaal met liefde. Zijde is een natuurlijke proteïne vezel en eventuele alcoholhoudende stoffen beschadigen de delicate stof. Ik laat parfum en haarlak volledig drogen voordat ik een sjaal ga dragen. Soms ontkom ik er niet aan en moet ik een sjaal strijken, dat doe ik dan op een koele temperatuur om beschadiging van de zijde te voorkomen.

Stomerij

Een zijden sjaal droog reinigen heeft de absolute voorkeur. Soms ontbreekt het je echter aan tijd. Gebruik altijd een goed schone teil of emmer met lauw water. Want voorzichtigheid is geboden. Gebruik een klein beetje vloeibare zeep. Absoluut geen wasmiddel. Met langzame en lichte bewegingen wrijven, maar overdrijf niet. Zie het als vijf minuten mindfulness. En dan? Spoelen, spoelen, spoelen in koud water. Wring vooral het water er níét uit. Dit beschadigt je zijden sjaal. Gebruik een grote, schone badhanddoek, leg de sjaal er plat op en vouw hem vervolgens om. Druk met je handen de gevouwen handdoek op en neer over de lengte van de sjaal. Hierdoor wordt veel water verwijderd. Herhaal dit met droge handdoeken tot de sjaal vochtig is in plaats van doorweekt. Zet de stoomfunctie van je strijkijzer aan. En voilà, je sjaal krijgt zijn normale glimmende en sensuele glorie terug.

Als een zijden sjaal goed onderhouden wordt, gaat hij een heel leven lang mee en kan hij zelfs een familiestuk worden. Zorg voor de jouwe!