Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Waarom tanden verkleuren

De meeste mensen irriteren zich aan het feit dat hun tanden verkleuren. Vaak ontstaat deze verkleuring door eten, drinken en andere producten, zoals: koffie, alcohol en/of sigaretten. Verder speelt ouderdom ook een grote rol in de verkleuring van je tanden. Dit doordat jouw tanden natuurlijk niet lang kunnen overleven. Zonder een tandarts en tandenborstel/tandpasta, waren je tanden allang afgebrokkeld of vol met gaatjes.

 

De oorzaak van de verkleurde tanden

Gele tanden worden vaak veroorzaakt door voedselconsumptie. De grootste boosdoeners zijn kleurstoffen in bijvoorbeeld koffie, alcohol, snoep, frisdranken, etc.. Eigenlijk wat kunstmatig zoet is, zorgt voor verkleuring. Daarnaast zorgen citroenen ervoor dat je glazuurlaag weg kan gaan. Verder is roken een boosdoener voor de tanden. Zo zorgen deze kleurstoffen dat de tanden donkerder van kleur worden. Natuurlijk valt dit allemaal te voorkomen door ervan af te blijven of er weinig van te nemen. Echter, het roken is helemaal af te raden, want naast de kleur van de tanden, gaat je gezondheid ook achteruit. Iedereen kent tegenwoordig wel de nadelen van roken, dus ga ik er niet verder op in. Daarnaast is ouderdom een grote factor in verkleurde tanden. Hoe ouder je wordt hoe dunner je glazuur laag wordt. Daarom is het belangrijk om niet al te veel citroenen te eten. Zo versneld dat het proces van ouderdom en heb je een kans op geen tanden meer hebben. Verder let daarom goed op wat je consumeert. Denk aan je glazuur.

 

De kleur van de tanden

Vaak zeggen mensen dat elke persoon uniek is en ook bij tanden is dit het geval. Zo heeft de ene persoon veel geluk en natuurlijke witte tanden en de andere wat minder geluk. De tanden zijn beide wel opgebouwd uit glazuur. Dus het komt erop neer dat de ene meer glazuur heeft dan de andere. Vaak is het erfelijk en soms niet te voorkomen. Gelukkig is het daarom mogelijk om je tanden tet bleken. Tanden bleken heeft een langdurig effect en mooi effect en is zeker aan te raden.

https://witgebitnederland.nl/