Best brands online
Image default
Marketing

Het gebruik van SEO op je webshop

Beschik je over een eigen webshop, dan wil je er eigenlijk altijd weer voor zorgen dat je meer bezoekers krijgt. Bij dat laatste zal je vast al eens nagedacht hebben om SEO te gebruiken. SEO zal namelijk helpen met een dagelijkse toevoer aan potentiële bezoekers. Maar er zit wel altijd een addertje onder het gras, want doordat de algoritmes van zoekmachines telkens veranderen, kan het soms nogal ontmoedigend werken als je zoveel pogingen doet om te leren over SEO. 

Wat is SEO voor webshops? 

SEO, ook wel Search Engine Optimization, houdt in dat je jouw webshop optimaliseert op zoekmachines, zoals Google. Via deze manier kan je zelf en gratis bezoekers krijgen via zoekmachines, zoals Google, Bing of Yahoo. Maar dan met de SEO wel goed staan. Maar bij SEO voor webshops wil je uiteraard ervoor zorgen dat jouw productpagina’s bij de eerste tien resultaten terechtkomen. Gebeurt dat laatste dan beschik je over een goede SEO. Het spreekt namelijk voor zich, maar hoe hoger het nummer van de pagina, hoe minder bezoekers je zal krijgen. Bij het gebruik van SEO zal dat niet gebeuren.  

Het krijgen van meer verkeer 

Een eerste stap die je kan doen om verkeer te krijgen naar jouw webshop is om een zoekwoord analyse te doen. Met een zoekwoord analyse onderzoek je welke zoekwoorden er gebruikt zullen worden om jouw webshop meer te laten optimaliseren. Een andere stap die je kan doen is het schrijven van SEO teksten. Als je dan weet op welke zoekwoorden er gezocht gaat worden, dan is het kwestie van de zoekwoorden terug laten komen in de teksten die je gaat plaatsen op je website. Iets heel anders is het optimaliseren van foto’s en afbeeldingen. Gebruik bijvoorbeeld het zoekwoord in je afbeelding en dat de afbeelding voor de rest voldoet aan de eisen en dan zullen jouw producten ook gevonden worden via bijvoorbeeld Google afbeeldingen.  

Het uitbesteden van SEO 

Al het werk wat je in deze werkzaamheden moet stoppen, zal veel tijd kosten. Want SEO moet je eigenlijk altijd terug laten komen om zichtbaar te blijven en naast alle werkzaamheden kan het best veel tijd in beslag nemen. Daarom zou je er ook voor kunnen kiezen om het uit te besteden. Moet je ook nog je webshop laten maken, dan zou je ook kunnen kijken of je het hele pakket kan uitbesteden. Dit zijn namelijk werkzaamheden waar veel tijd in gaat zitten, want alle andere werkzaamheden gaan ook gewoon door he.