Best brands online
Image default
Marketing

Creativiteit, lef en jarenlange ervaring in naamgeving, merkidentiteit en strategie

Er zijn tal van bedrijfsnamen die goed blijven hangen of precies weergeven waar een product of dienst voor staat. Vaak zijn ze ook nog kort, lekker krachtig en zo fraai vormgegeven dat ze automatisch aan je netvlies blijven plakken. Hoe doet zo’n bedrijf dat? Nou, meestal niet alleen, want vaak is in die gevallen een professionele creatieveling aan de slag gegaan om een unieke naam te creëren. < /p>

Wat houdt een bedrijfsnaam bedenken in?

Vooral startende ondernemers die op zoek zijn naar die éne pakkende bedrijfsnaam kunnen daar aardig wat tijd aan verliezen. Een goede naam bedenken is namelijk niet zo makkelijk. En heb je eindelijk iets passends gevonden en wil je daarvoor een url registreren, dan kan hij zomaar al bestaan. Of hij lijkt sterk op een andere naam waardoor je het administratieve proces weer moet afbreken om opnieuw te beginnen. Ook dubbelzinnigheden wil je graag vermijden. Bovendien moet de naam ook internationaal lekker klinken en niet voor vervelende verrassingen in de vertaling zorgen.

Totaalconcept voor je bedrijfsnaam

Laat je je bedrijfsnaam bedenken door een professioneel bureau, zoals we doen bij Naem, dan kun je er zeker van zijn dat al die valkuilen voor je worden getackeld. Bovendien wordt er dan meteen juridisch vooronderzoek gedaan of de naam officieel kan en nog niet door een ander is vastgelegd via bijvoorbeeld het merkenbureau voor de MKB.

Dan rest nog het creatieve proces waarin gekeken wordt naar wat je met je bedrijf en product wilt uitstralen. Op die manier bestaat je bedrijfsnaam niet alleen een verzameling van letters, maar vormt zich tot jouw unieke identiteit waarmee ook een mooi woordbeeld, merk of logo valt te ontwikkelen.

Herkenbaar en krachtig naamconcept

Achter veel bekende merken en bedrijven staat een creatief bureau dat de hele huisstijl en presentatie op digitale en sociale media vormgeeft. Op die manier krijg je een totaalconcept dat van alle kanten klopt en veelzijdig is in te zetten voor iedere uiting die je in gedachten hebt. Zo raak je herkenbaar voor je klant én zorgt ook voor een sterke binding binnen je bedrijf. Want een goede naam stimuleert om op een krachtige manier uit te stralen waar jouw bedrijf voor staat.

En dat is allemaal precies wat we doen bij Naem. Zo denken we voor elke opdrachtgever unieke concepten uit met ons uitgebreide team van conceptontwikkelaars, vormgevers, huisstijlspecialisten en creatieve wizzkids.

Kennis met onze totaalaanpak maken? We vertellen je graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.