Best brands online
Image default
Aanbiedingen

Zo vind je vouwgordijnen waar je jarenlang plezier van beleeft!

Of je nou gaat verhuizen of verbouwen: raamdecoratie is onmisbaar in elke woning. Het zorgt er niet alleen voor dat je zelf de lichtinval kan regelen, het heeft ook absoluut een decoratieve functie in huis. In deze blog vertellen we je alle ins en outs over vouwgordijnen, één van de populairste soorten raamdecoratie.

Vouwgordijnen: wat zijn het?
Zoals je misschien al uit de naam van het product kan opmaken: vouwgordijnen worden bij het omhooghalen gevouwen. Hier staat het artikel bekend om. Hoe meer je het gordijn omhoog haalt, hoe meer licht er wordt doorgelaten. Zo kan je zelf dus kiezen hoeveel licht je naar binnenlaat.

Waar worden ze toegepast?
De meest voorkomende plekken waar vouwgordijnen worden toegepast, zijn de woonkamer of in de keuken. Als je de vouwgordijnen wilt ophangen is het een aanrader om goed na te denken over de stijl van de ruimte. Welke kleuren komen hier in terug? En welke keuze maak je als het gaat om raamdecoratie? Als je dit goed voor ogen hebt, is het eenvoudiger om de stof en kleuren te bepalen.

Hoeveel licht moet er doorgelaten worden?
Hoewel je natuurlijk wilt kiezen voor vouwgordijnen die passen bij je woonstijl, is het ook belangrijk dat je kiest voor vouwgordijnen waarbij je kan bepalen hoeveel licht ze doorlaten. Wil je graag dat er best wat licht door de vouwgordijnen mag? Dan is een lichtdoorlatend vouwgordijn een goede optie. Wil je liever dat je ook de mogelijkheid hebt om het donker in huis te maken met de vouwgordijnen? Verduisterende vouwgordijnen zijn dan een goed idee.

De juiste maat
Natuurlijk wil je graag dat je vouwgordijnen helemaal passen bij jouw wensen. Om er zeker van te zijn dat je vouwgordijnen passen bij jouw ramen, is het een aanrader om te kiezen voor op maat gemaakte vouwgordijnen. Deze shop je natuurlijk bij Raamdecoratie.com. Geef van te voren aan wat de afmetingen zijn. Je kan dit ook altijd laten opmeten door een specialist.

Hulp nodig?
Heel veel succes met het maken van een juiste keuze op vouwgordijnen gebied. Kom je er niet helemaal uit en kan je wel wat tips gebruiken? Neem dan contact op met een specialist en vraag hulp. Zo weet je zeker dat je een juiste keuze maakt. 

 

https://www.raamdecoratie.com/