Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Wat voor soort hoortoestellen zijn er?

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten hoortoestellen te verkrijgen. Omdat er tegenwoordig voor ieder wel een geschikt hoortoestel op de markt is, kan het verstandig zijn om u alvast wat in te lezen over de verschillende soorten. Zo weet u precies waar u naar op zoek bent wanneer u in uw gehoor speciaalzaak komt en hoeft u zich niet te laten informeren over hoortoestellen die niet interessant zijn voor u.

AHO (achter het oor) gehoortoestellen

Zoals u wel zal verwachten; dit gehoorapparaat zit achter uw oor. Omdat het gehoorapparaat achter uw oor zit, is het zichtbaar voor andere mensen. De één heeft hier geen probleem mee, maar een ander kan dit erg storend vinden. Over het algemeen is het AHO gehoortoestel uitgerust met een volumeknop waarmee het binnenkomende geluid harder en zachter kan worden gezet. De AHO gehoortoestellen worden wel steeds kleiner, waardoor ook deze steeds minder opvallen.

IHO (in het oor) gehoortoestellen

Naast AHO gehoortoestellen, zijn er ook nog in-het-oor gehoortoestellen. Deze zijn nauwelijks te zien, omdat ze in geheel in uw oor zitten. Het nadeel van het OHI hoortoestel, is dat er door het formaat minder versterking van het geluid kan worden gegeven. Daarom wordt dit soort hoortoestel vooral aanbevolen aan mensen met een kleine beperking in hun gehoor. Veel van de nieuwste IHO toestellen zijn ook compatibel met bluetooth, waardoor ze eenvoudig te koppelen zijn aan uw mobiel.

 

Wanneer u benieuwd bent naar andere hoortoestellen, kunt u langs komen bij uw hoorspecialist in diemen. Daar kunnen ze u haarfijn uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van elk soort hoorapparaat. Kom eens langs voor een bakje koffie en laat u informeren door één van de aanwezige specialisten.

 

http://www.hethoorhuis.nl/