Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Een goede cv schrijven

Niets is zo naar als het gevoel dat je krijgt wanneer je afgewezen wordt voor je ideale baan. Toch is die iets wat bijna iedereen ooit wel eens overkomen is. Dit soort ervaringen zijn niet leuk, maar toch moeten we er allemaal eens doorheen. Het is dan ook verstandig om bij meer dan een bedrijf te solliciteren wanneer je op zoek bent naar een (nieuwe) baan. Hoewel je er nooit volledig invloed op kunt hebben, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kans te vergroten dat je de baan van je dromen krijgt, zoals werken bij gemeente. 

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan zien wel honderden vacatures per dag. Ze scrollen wat af en zoeken naar die ene speld in de hooiberg. Zorg dus dat jouw boodschap goed overkomt in weinig tijd. Iemand die druk aan het zoeken is naar een baan, heeft geen zin om hele lappen tekst te gaan lezen. Zorg dus dat je eerste alinea meteen aanspreekt en prikkelt om verder te lezen, maar laat het verder kort en bondig. Gebruik niet te veel woorden om te zeggen wat je over wilt brengen. 

Wanneer je op gesprek wordt gevraagd, is de eerste stap geslaagd. Het is belangrijk om goed voorbereid naar zo’n gesprek te gaan. Je hoeft niet alles over het bedrijf uit je hoofd te leren, maar het is handig als je laat zien dat je weet wat het bedrijf precies doet en waar zij voor staat. Denk ook na over je sterke en zwakke punten. Een tip is om je zwakke punten zo te draaien dat het ook sterke punten kunnen zijn. Er staan honderden vacatures online, van online marketeer tot vacature schuldhulpverlening. Voor iedereen moet er wel een geschikte baan te vinden zijn. Succes met het vinden van jouw droombaan! 

http://www.professionalpartners.nl