Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Constructie werk: de smid 2.0

De specialisten van DMH zijn thuis in allerlei vormen van constructie werk. Hier gaat het om allerlei vormen van metaalconstructies. Denk aan trappen, hekwerken en leuningen, maar ook aan machine-onderdelen voor industrie en bouw. Eigenlijk lijkt dit constructie werk op het oude beroep van smid, maar dan versie 2.0. Dat betekent werkten met sterkere materialen en meer variatie aan machines en technieken, van eenvoudig tot zeer ingewikkeld. Vakmanschap blijft wel aan de basis van het werk, zoals bij de smid van vroeger.

Mensen met vakkennis

Voorbeelden van metalen constructiewerken zie je dagelijks om je heen. Van hekwerken tot lantaarnpalen, de halfpipe op de skatebaan en frames en spanten van fabriekshallen. Grote machines in bedrijven vallen ook onder metaalconstructie. De onderdelen moeten immers allemaal uitgedacht en samengesteld worden. Het constructie werk zelf vindt meestal plaats in eigen bedrijf. Inmeten en monteren uiteraard op locatie. Voor alles geldt dat het werk wordt uitgevoerd door mensen met vakkennis. Hoe modern de machines en materialen ook zijn, vakwerk blijft de basis.

Constructie werk in ontwikkeling

Je hebt diverse technieken om constructie werk in de metaal uit te voeren. Bijvoorbeeld lassen of buigen, frezen en draaien en langgatboren. De constructies die je maakt kunnen verspaand of niet verspaand verwerkt worden. Dit hangt af van wat je moet maken. Zoek bij twijfel eens uit wat tegenwoordig mogelijk is. De constructietechnieken zijn namelijk constant in ontwikkeling. Er zijn genoeg grote en kleinere bedrijven in eigen land om het werk uit te voeren. Uitbesteden naar China of Japan is dus niet nodig.