Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Wanneer een kaakcorrectie?

Als er kortgeleden een tand of kies bij je is getrokken, of als je een wond in je onderkaak hebt opgelopen, moet je opletten dat de wond langs de kaaklijn niet ontsteekt. Dit kan namelijk lijden tot het nodig hebben van een kaakcorrectie. Een kaakontsteking komt erg vaak voor en kan veel ongemakken met zich meenemen. Gelukkig kunnen de meeste infecties van het kaakbot met algemene antibiotica behandeld worden. Een kaakbotontsteking is echter een bacteriële infectie en die kunnen meestal opgelost worden door het gebruik van antibiotica. Als gevolg van deze ontsteking kunnen sommige tanden of kiezen los komen te zitten of zijn te bewegen. Ook kan er pijn ontstaan die zich uitstrekt over meer dan één tand of kies. Harde zwelling van de kaak kan ook duiden op een kaakontsteking. Het kan dan ook chirurgisch behandeld worden in de vorm van een kaakcorrectie. Ben je erg bang voor de ingreep? Bespreek dan met de kaakchirurg of je in aanmerking komt voor een extractie onder narcose.  

Een afwijkende stand van de onder of bovenkaak kan voor allerlei verschillende problemen zorgen. Moeite met praten, slikken, kauwen etc. Vaak ziet het er ook minder mooi uit, waardoor patiënten er dubbel onder lijden. Door het corrigeren van de kaak valt zowel esthetisch als functioneel een enorme verbetering te behalen. 

Bij kinderen kan een afwijkende kaakstand goed behandeld worden in de vorm van orthodontie. Bij volwassenen is de groei al voorbij en is de afwijkende kaakstand alleen te behandelen door een kaakcorrectie uit te voeren. Jaarlijks worden er ongeveer 50 van deze, of soortgelijke operaties uitgevoerd. Dit zijn uiterst specialistische behandelingen waarbij mondhygiënist, fysiotherapeut, de eigen tandarts, een kaakchirurg en orthodontist nauw samenwerken. Als je denkt een kaakcorrectie nodig te hebben, leg dit dan voor bij je tandarts. Deze kan er een mening over uitdoen. 

https://orfeokliniek.nl

Gerelateerde artikelen

Mooie ooglidcorrectie

Design vloerkleden voor in huis

Duurzame dozen