Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Veiliger verkeer

De wegen zijn ineens heel veel veiliger geworden. De afgelopen maand zijn er heel veel minder verkeersdoden gevallen, omdat er heel veel minder ongelukken zijn gebeurd. Dit is heel erg fijn natuurlijk, maar heeft een oorzaak. We zitten namelijk al een maand in lock down, waar we met z’n alle zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Ruim 60% van de Nederlanders werkt thuis op het moment of kan niet werken omdat hij of zij bijvoorbeeld in de horeca werkt. Hierdoor is er heel veel minder woon-werk verkeer en is er veel minder verkeer op de weg. Ook wordt het afgeraden op bezoek te gaan bij iemand, vooral buiten de stad. Zo is er dus heel weinig verkeer op de weg.

Dit lage aantal verkeersongelukken willen we natuurlijk zo houden, ook als we straks ons normale leven weer mogen oppakken. Maar hoe kunnen we dit doen?

Er zijn natuurlijk al veel dingen bedacht om het aantal ongelukken laag te houden. Van dingen van de gemeente, die vooral het aantal verkeersdoden omlaag helpen, zoals het plaatsen van rotondes in plaats van kruispunten. Ook zijn er dingen die individuen deden om ervoor te zorgen dat het aantal verkeersdoden laag blijft. Dit is bijvoorbeeld het plaatsen van een achteruitrij camera. Een Achteruitrijcamera draadloos zorgt ervoor dat je beter kunt in parkeren en dat er dus minder aan stilstaande auto’s wordt aangericht.

Maar dit allemaal blijkt toch niet goed genoeg om ervoor te zorgen dat het aantal ongelukken zo laag blijft als het nu is. Daarvoor zullen er echt meer technische ontwikkelingen voor moeten komen en zullen er toch minder mensen op de weg moeten zijn. Dit kan gedaan worden door de prijzen van het openbaar vervoer te verlagen, waardoor het voordeliger wordt daarmee te reizen. Dat is goedkoper, beter voor het milieu en goed voor je eigen gezondheid.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/