Best brands online
Image default
Internet marketing

Marketingoorlogen voor kinderen

Marketing boek

Intimidatie, nostalgie, crowd-effect, merkpromotie van beroemdheden, “wonder” -additieven om de look en feel van eten te verbeteren zijn slechts enkele van de tools die marketeers vandaag de dag gebruiken. Ze scannen onze hersenen en krijgen toegang tot onze diepste angsten, dromen, zwakheden en verlangens. Om de verkoop te vergroten, zijn marketeers op zoek naar nieuwe methoden, waarvan er vele onethisch en zelfs intimiderend voor u overkomen. Lees in dit artikel welke tools marketing gebruikt om de psyche van onze kinderen te beïnvloeden!

Rock and Roll of klassiek?

Wetenschappers weten al lang dat kinderen in de baarmoeder de spraak van de moeder horen; met andere woorden, de foetus in de baarmoeder hoort de stem van de moeder. Het was ook algemeen aanvaard dat de interne geluiden van het moederlichaam (hartslag, vruchtwaterruis) alle externe geluiden, zoals muziek, overstemmen. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet helemaal waar is; Bovendien horen toekomstige pasgeborenen die in de baarmoeder zijn niet alleen muziek – deze muziek laat hen sterke en blijvende indrukken achter, onder invloed waarvan hun smaak in de kap wordt gevormd.

Minna Huotilainen, Research Fellow aan het Collegium of Advanced Studies aan de Universiteit van Helsinki, zegt het volgende:

“Muziek laat zeer sterke herinneringen achter voor de foetus. Als de aanstaande moeder vaak naar bepaalde muziek luistert, zal het embryo deze muziek leren herkennen en prefereren boven andere. “

Bovendien voegt ze eraan toe:

“Het ongeboren kind zal automatisch dezelfde muzikale smaak ontwikkelen als zijn moeder, aangezien alle maternale hormonen worden overgedragen op de foetus.”

Als je bedenkt hoeveel melodieën, geluiden en liedjes worden geassocieerd met merken en producten, krijgt de foto een minder idyllische toon. Er zijn inderdaad al aanwijzingen dat het luisteren naar commercials en liedjes in de baarmoeder de voorkeur geeft aan deze liedjes – en misschien aan de merken waarmee ze worden geassocieerd – later in het leven. Met andere woorden, zodra we geboren zijn, kunnen we al biologisch geprogrammeerd zijn om de voorkeur te geven aan geluiden en muziek die we in de baarmoeder hebben ervaren.

Gevoeligheid voor suggestie tijdens de zwangerschap

Zwangerschap is een van de periodes waarin vrouwen het meest vatbaar zijn voor suggestie. De ondernemende directie van een van de grootste winkelcentra van Amerika besloot deze feature in gebruik te nemen en te experimenteren met de subtiele effecten van geuren en geluiden. Allereerst werd in alle kledingafdelingen babypoeder van Johnson & Johnson gespoten. Daarna voegden ze een kersensmaak toe in de eet- en drinkafdelingen. Toen begonnen ze rustgevende muziek te spelen uit de tijd dat de zwangere vrouwen van vandaag werden geboren om positieve jeugdherinneringen op te wekken (een populaire tactiek waarover we in onze volgende artikelen zullen praten).

Iets meer dan een jaar na het experiment ontving het bedrijf brieven van moeders over de geweldige impact die het winkelcentrum had op hun nu pasgeboren baby’s. Zodra de baby’s in de winkels van het netwerk waren, werden ze gekalmeerd. Als ze buiten jammerden of schreeuwden, verdwenen ze, eenmaal in het winkelcentrum, onmiddellijk – een effect dat, volgens de getuigenis van 60 procent van de moeders, nergens anders voorkwam, zelfs niet op plaatsen met even aangename geuren en geluiden. Experimenten als deze kunnen een krachtige impact hebben op de volgende generatie winkelgewoonten.

Fastfood en voedingssupplementen

Veel zwangere vrouwen vermoeden niet eens dat alles wat ze consumeren niet alleen de ontwikkeling van de foetus beïnvloedt, maar ook de gewoonten van het ongeboren kind. Met andere woorden, zwangere vrouwen die meer aten, baarden baby’s die waarschijnlijk overmatig eten, zelfs als hun moeders werden gecontroleerd door genetische, voedings- en andere gedragsfactoren. Als de moeder de voorkeur geeft aan gezonde voeding, zal de baby gezond eten.

Het bleek dat het menu van een zwangere vrouw niet alleen de zintuigen van de foetus afstemt op bepaalde geuren en smaken, maar ook de hersenen van de foetus fysiek transformeert, waardoor het kind een aanleg voor bepaalde smaakvoorkeuren creëert.

Dit verklaart grotendeels de resultaten van onderzoeken die hebben aangetoond dat als de moeder in de laatste drie maanden van de zwangerschap veel voedsel met knoflook- of vanillesmaak at, de pasgeborene de voorkeur geeft aan melk die naar knoflook of vanille ruikt boven andere.

Bedrijven weten dit niet alleen, maar zetten deze kennis ook in hun voordeel in. Hoe? Kopiko, een populair, succesvol snoepmerk in de Filippijnen, dat in elke familiewinkel in elke Filippijnse stad wordt verkocht, heeft bijvoorbeeld een manier gevonden om de smaakpapillen van ongeboren baby’s te veroveren. Groothandelaren van dit merk leveren openlijk aan verloskundigen en andere artsen Kopiko-snoepjes om te verdelen onder zwangere vrouwen en bevallende vrouwen op kraamafdelingen.

De eerste woordjes van je baby

Kinderen onder de drie jaar vertegenwoordigen een markt van ongeveer $ 20 miljard. Ja, dit zijn dezelfde kinderen die ongeveer 40.000 commercials per jaar bekijken en die, zoals in de loop van jaren van onderzoek bleek, meer namen van merkpersonages kennen dan namen van dieren. De meeste ouders zijn zich niet bewust van de mate waarin zelfs anderhalfjarige kinderen subtiele (en minder subtiele) signalen uit de wereld om hen heen over merken en producten kunnen oppikken.

Wat is volgens jou het eerste woord dat de meeste kinderen over de hele wereld begrijpen? Nee, niet “mama” en niet “papa”. Dat woord is McDonald’s (of Ronald), volgens Brian Urbick, uitvoerend directeur van het Consumer Knowledge Centre in Middlesex, VK.

Kinderen worden tegenwoordig meer blootgesteld aan media en advertenties dan ooit tevoren. Op de leeftijd van drie maanden kijkt 40 procent van de baby’s regelmatig tv, en dit cijfer stijgt tot 90 procent bij 2-jarigen. En vergeet niet de advertenties die peuters bombarderen vanaf internet en videogames, vanaf mobiele telefoons en billboards.

Dit alles maakt een veel sterkere indruk dan men zich zou kunnen voorstellen. Op de leeftijd van zes maanden kunnen baby’s “mentale beelden” vormen van bedrijfslogo’s en emblemen.

Erger nog, baby’s die amper hebben leren praten, kunnen bepaalde merken claimen door ze een naam te geven. In een opmerkelijke studie zong een kind jonger dan twee jaar de mantra: “Dit is Coca-Cola, dit is Coca-Cola!”

Gillette en Always – de poort naar het leven

Recent onderzoek toont aan dat zowel jongens als meisjes tegenwoordig een jaar eerder in de puberteit komen dan decennia geleden – een fenomeen dat in marketingkringen vroegrijpe puberteit wordt genoemd. Dus? En het feit dat puberteit producten betekent – scheermesjes, scheerschuim, gezichtsschuim, anti-acnelotion, deodorants, cosmetica, enz. En, we kunnen u verzekeren, bedrijven gebruiken dit met het grootste voordeel voor zichzelf.

Hoe maak je een complete alcoholist groot? Begin al op jonge leeftijd met het op de markt brengen van zoete, aromatische, koolzuurhoudende dranken met aangename kleuren (met een klein alcoholpercentage), die de fabrikanten zelf “alcopop” noemen. Hoewel ze bedoeld lijken te zijn voor consumenten, heeft onderzoek van de American Medical Association aangetoond dat alcopop het populairst is bij dertienjarige meisjes en dat deze ogenschijnlijk zoete cocktails 29 procent uitmaken van alle alcohol die door deze groep wordt gedronken.

Koop een auto voor uw kind

Geloof het of niet, zelfs benzinestations en autofabrikanten beginnen zich te richten op kinderen als hun doelgroep.

Het marketingteam van Shell werkt al lang samen met LEGO om een ​​sterke associatie te creëren tussen het merk Shell en LEGO-speelgoed, en in een stripadvertentie van BP rijden kinderen in een BP-auto naar een benzinestation, zingend in koor. In een Porsche-commercial zit een kleine jongen in een klaslokaal te dromen van leven, snelheid en Porsche-auto’s.

Koop het! Nou, koop het!

Hoe jonger de leeftijd waarop we een merk of product gaan gebruiken, hoe groter de kans dat we het nog vele, vele jaren zullen blijven gebruiken. Maar dat is niet de enige reden waarom bedrijven hun marketing en advertenties richten op een steeds jeugdiger publiek. Nog een reden: kinderen kunnen zelf een marketingtool zijn door middel van wat ‘bedelen’ wordt genoemd.

Kinderen “hebben macht over gezinsuitgaven, ze hebben macht over grootouders, ze hebben macht over kindermeisjes, enzovoort, enzovoort, enzovoort”, vertelde professor McNeill aan de New York Times in een recent interview.

Trouwens, als je onlangs de Apple-merksalon bezocht, merkte je dat het eruitziet als een internationale kleuterschool. Het blijkt dat Apple, het favoriete merk van kinderen (zoals de New York Times in 2010 opmerkte: “Apple’s iPhone is het meest effectieve hulpmiddel in de geschiedenis van de mensheid geworden om een ​​te speelse peuter te kalmeren”) een verscheidenheid aan toepassingen biedt, vooral voor kinderen, bijvoorbeeld: Toddler Teasers, Baby Fun! Infant Arcade, Peek-A-Boo, Pocket Zoo en nog veel meer. Zeker, deze apps zijn hemels voor veel vermoeide ouders om hun kinderen bezig te houden, zodat mama en papa wat rust kunnen krijgen, maar het is ook een van de vele geheime strategieën van Apple om een ​​nieuwe generatie consumenten te werven.

Het is zo gebeurd dat in de moderne wereld kinderen elke seconde worden blootgesteld aan merken. U kunt dit zelf beseffen als u probeert te tellen hoeveel logo’s en versluierde reclameboodschappen er in uw appartement zijn. Hier is vandaag de dag geen ontkomen meer aan.

Maar u kunt een beperkende strategie ontwikkelen (matiging in alles: televisie, internet, winkelen, smartphones gebruiken, enz.), Die, samen met de kennis die u uit dit artikel opdoet, u en uw kinderen zal helpen beschermen tegen allerlei soorten verslavingen, ervaringen en extra uitgaven. Wees voorzichtig, zorg voor de psyche van uw kinderen!

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing & pr company limited

https://marketingbook.shop/

Gerelateerde artikelen

Verschillen in het aantal bezoekers in webstatistiekenprogramma’s