Best brands online
Image default
Aanbiedingen

Het verkennen van verschillende robotica banen voor echte mannen

Het verkennen van verschillende robotica banen voor echte mannen

Robotica wordt steeds meer een belangrijk onderdeel van ons leven en het is geen verrassing dat er veel banen in de industrie beschikbaar zijn voor echte mannen die erbij betrokken willen raken. Van robotica technici tot software ingenieurs, er zijn tal van mogelijkheden voor degenen met de vaardigheden en ambitie om de wereld van de robotica te betreden. Laten we eens kijken naar enkele van deze mogelijkheden.

 

Robotica Technicus/Engineer

Robotica technici/engineers voeren onderhoud uit aan robots, machines en andere geautomatiseerde systemen. Zij doen dit door eventuele problemen met deze systemen te diagnosticeren, ze te repareren of door robotgestuurde machines te programmeren. Deze baan vereist inzicht in engineering principes en kennis van computer programmeertalen zoals C++ of Python. Daarnaast moet u kunnen werken met geavanceerde elektronische componenten en een groot vermogen hebben om problemen op te lossen.

 

Software-ingenieur

Software-ingenieurs ontwerpen en ontwikkelen computerprogramma’s die specifiek voor robots bestemd zijn. Zij creëren algoritmen waarmee robots met hun omgeving kunnen communiceren en verschillende taken kunnen uitvoeren. Daarnaast schrijven zij code waarmee robots externe input van camera’s of sensoren kunnen begrijpen en daarop kunnen reageren. Een software-ingenieur moet een goede kennis hebben van wiskunde, logica, natuurkunde en statistiek om in deze functie succesvol te zijn.

 

AI-onderzoeker

AI-onderzoekers richten zich op de ontwikkeling van technologie voor kunstmatige intelligentie (AI) waarmee robots kunnen leren denken zoals mensen dat doen – leren uit ervaring in plaats van geprogrammeerd te zijn om specifieke taken uit te voeren. AI-onderzoekers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van complexe algoritmen die gegevens kunnen verwerken en op basis daarvan beslissingen kunnen nemen – iets wat traditionele computers nog niet kunnen! Geïnteresseerden in deze functie moeten een sterke achtergrond hebben in wiskunde, natuurkunde en computerwetenschappen en geïnteresseerd zijn in het verkennen van nieuwe mogelijkheden in robotica-technologie.

Er zijn veel spannende mogelijkheden voor echte mannen die zich willen bezighouden met robotica! Bekijk voor vacatures op de website van T-Pion.  Zolang u over de nodige vaardigheden en ambitie beschikt, kunt u de toekomst van de robotica-technologie helpen vormgeven!

 

https://www.t-pion.nl/