Best brands online
Image default
Zakelijke dienstverlening

Maak het beste van je schrijfwerk met een vulpen!

We schrijven tegenwoordig steeds minder dan we vroeger deden. Dit komt volledig door de digitale transformatie. Maar dit maakt dat wat we schrijven specialer dan het ooit geweest is. Hoe komt het dan dat we nog bijna altijd met die waardeloze pennen die je ooit gratis bij pak kaassoufflés kreeg? Precies. Daar is helemaal geen goede reden voor, er zijn zoveel mooiere pennen beschikbaar. Maar goed, wat voor pen kies je dan? En hoe moet je de juiste vulling aanschaffen?

  1. Eerst een ding over vullingen

Vulpennen halen hun naam van uit het feit dat ze navulbaar zijn. Dit betekent dat je naast je pen vullingen gaat moeten kopen. Dit betekent niet dat je duurder uit bent: Een losse vulling is veel goedkoper dan een complete pen. Ook geven vullingen je meer vrijheid: als je ooit van kleur wil wisselen kan je ook nog van kleur wisselen, bijvoorbeeld van blauw naar zwart. Omdat er zo veel vullingen verkocht worden is de markt voor vullingen gigantisch, en er bestaan veel verschillende gradaties van kwaliteit onder de vullingen. Als je niet al te veel onderzoek wil doen is het aan te raden een vulling van het merk van jouw pen te kopen. Dus als je een pen van Parker gebruikt kan je het beste een Parker vulling bestellen.

  1. Van goedkoop tot duur: er is een vulpen voor iedereen!

Bijna iedereen schrijft, en dus kan ook bijna iedereen een vulpen gebruiken. Maar niet iedereen kan en wil evenveel geld uitgeven aan een vulpen. Wil je honderden euro’s uitgeven om een prachtige Cross pen bestellen? Ga je gang! Is een tientje meer jouw smaak? Ook best. Natuurlijk is er wel verschil tussen de pennen. Dure pennen zijn doorgaans kwalitatief beter dan goedkope pennen, en als je een dure pen koopt kan je er doorgaans ook vanuit gaan dat die pen ook decennia mee kan gaan. Maar het is niet zo dat een goedkope pen meteen slecht is: ook goedkope pennen gaan heel lang mee.

  1. Een gegraveerde vulpen om het helemaal af te maken

Je kan je pen helemaal af maken door een persoonlijke tekst in de pen te laten graveren. Sommige verkopers doen dit zelfs gratis! Wat je in de pen laat graveren is helemaal aan jou. Je kan als je een pen voor een ander koopt kan je bijvoorbeeld een mooi bericht aan die persoon in de pen laten graveren. Als je de pen voor jezelf koopt kan je ook je naam laten graveren. Als je je pen kwijt raakt kan dit helpen om ervoor te zorgen dat je je pen weer terugkrijgt.

  1. Papier: het kan ook best wel uitmaken

Je vraagt je misschien ook af wat het verschil in prijs tussen al dat papier precies uitmaakt. Nou, net als bij pennen is er ook aanzienlijk veel verschil in kwaliteit tussen verschillende soorten papier. Sommige soorten papier nemen heel moeilijk inkt op, of juist te makkelijk, waardoor alle inkt tot vlekken veranderd. Iets wat je absoluut niet wil. Er is ook verschil in gewicht tussen papier. Als je het papier altijd bij je draagt gebruik je liever niet al te zwaar papier.