Best brands online
Image default
Zakelijke dienstverlening

outplacement

Op naar een nieuwe baan met outplacement

Het is van belang dat een medewerker op zijn plek zit en zichzelf kan ontwikkelen, op basis van zijn (of haar) talenten en mogelijkheden. Maar wat nu wanneer je als werkgever toch afscheid moet nemen van de werknemer? Iemand kan soms minder goed functioneren dan verwacht of teruggang in de omzet kan er voor zorgen dat je als bedrijf noodgedwongen medewerkers moet ontslaan. Het getuigt dan van goedwerkgeverschap om outplacement aan te bieden want middels outplacementbegeleiding wordt de medewerker geholpen bij het vinden van een nieuwe betrekking elders.

Een betrokken werkgever staat vaak open om voor een vertrekkende medewerker outplacement in te kopen. Want een outplacementtraject vergroot de kans op een nieuwe baan voor de ontslagen medewerker aanzienlijk. Daarnaast is het prettig wanneer er in harmonie afscheid kan worden genomen van de betreffende medewerker. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat achterblijvers (de overige werknemers) dit ook sterk zullen waarderen. Men ziet immers dat er ook bij ontslag ook goed gezorgd wordt voor de werknemer en dat is een veilige gedachte. Ook de werknemer zal met minder of geen rancune vertrekken en vaak positiever terug kijken op zijn tijd bij het bedrijf.

Hoe werkt outplacement?

Bij outplacement worden vaak eerst de talenten van de medewerker in kaart gebracht. Daarna wordt er gefocust op het vinden van de nieuwe baan. De zoekrichting wordt bepaald en de medewerker wordt getraind in zijn presentatie. Hij leert zich zelf goed te verkopen terwijl er tegelijkertijd naar vacatures wordt gezocht. Zowel het outplacementbureau als de werknemer zoeken naar vacatures. En wanneer er een geschikte vacature is gevonden wordt bepaald op welke manier er gesolliciteerd wordt.

Wat kost outplacement?

De kosten van outplacement lopen nogal uiteen. Gemiddeld kost een outplacement echter zo’n 4.500 EURO, al zijn er ook uitschieters naar boven en beneden mogelijk.

https://www.outplacementverzekering.nl