Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Je tanden voor goede gezondheid

Het is van belang voor je gezondheid dat de stand van zowel je tanden als je kaak goed is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zo zijn dat je hier nare problemen en pijn aan overhoudt. Het kan namelijk problemen geven met het vermalen van voedsel. De stand van de kaak is hierin essentieel. Mocht je onderkaak verder naar voren staan dan je boven kaak, dan kan je lastiger het voedsel verteren. Ook wanneer je tanden niet op elkaar aansluiten door dat de kaken verkeerd staan of doordat de tanden scheef staan kan je hier problemen aan ondervinden.

Kaakklachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken zoals pijnlijke of vermoeide kauwspieren, pijnlijk kaakgewricht, kaak uit de kom, beperkte of scheve mondopening of kaakgewrichtsgeluiden zoals het knappen ervan. Dit kan pijnlijk zijn maar, zoals gezegd ook gevolgen hebben voor het eten.

Om ervoor te zorgen dat hier geen last meer van wordt ervaren is het handig om naar de dokter of tandarts te gaan om een richting te geven van de diagnose. Daarna wordt er meestal doorverwezen naar een chirurg. Deze chirurg kan de echte oorzaak vaststellen en kan bepalen of het nodig is om een operatie aan de kaak te ondergaan. Een kaakoperatie is nodig om de kaak weer op de juiste manier neer te zetten. Dit kan doormiddel van de bovenste kaak, onderste kaak of beide kaken te verzetten naar de stand die wel juist is waardoor er minder pijn zal worden ervaren.

Naast een kaakoperatie kan het ook liggen aan het feit dat de kaakspieren vermoeid zijn, vaak is dat het gevolg van tanden die niet helemaal juist staan. Het is aan te raden om toch, wat voor een leeftijd je ook hebt, een beugel te nemen. Een beugel volwassene klinkt misschien gek, maar het is uiteindelijk beter dat er een beugel wordt genomen dan dat men dag in dag uit veel pijn ervaart met het kauwen van voedsel.

http://www.orfeokliniek.nl/