Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

De voordelen van het bespelen van een instrument

Het leren bespelen van een instrument heeft zowel fysieke als mentale voordelen. Door de coronacrisis zitten we allemaal thuis en moeten we onze sociale contacten zoveel mogelijk beperken. Een manier om deze tijd door te komen is door het leren bespelen van een instrument. Het leren spelen van een instrument kost veel tijd, maar het is zeker de moeite waard. Naast het feit dat je leert om hoe je muziek maakt, heeft het bespelen van een instrument nog meerdere voordelen. De voordelen van het bespelen van een instrument worden hieronder besproken.

Geheugen

Bij het maken van muziek worden de hersenen goed getraind. Het uitvoeren van een nummer vergt een goede dosis geheugen, want je moet tenslotte onthouden welke noten je moet spelen en wanneer. Het drumstel is een instrument waarbij je je geheugen goed traint. Het leren drummen is dan ook een goede bezigheid om de hersens aan het werk te zetten. Bij het drummen moet je voeten en handen gebruiken en dan ook nog een op verschillende onderdelen van de drum slaan. Hierdoor activeer je beide hersenhelften. Als je beide hersenhelften goed samenwerken kan dit positief werken op je geheugen.

Het verbetert je taal

Het bespelen van een instrument verbetert je taal. Je zou het misschien niet verwachten maar uit onderzoek blijkt dat je taalvaardigheid verbetert wordt door het bespelen van een instrument.

Geluk

Bij het maken van muziek komt er een gelukstofje in je brein vrij genaamd dopamine. Het stofje zorgt ervoor dat je een blij gevoel krijgt. In deze lastige tijd kan je dus opgevrolijkt worden door het te bespelen van een instrument. Als je geen ervaring hebt met het bespelen vaan een instrument kan je altijd er nog voor kiezen om een online muziekschool te bezoeken. Zij bieden de lessen online aan zodat jij alleen het instrument hoeft aan te schaffen. Erg gemakkelijk dus.

https://www.onlinedrumles.nl/