Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Geld besparen in de winter

De winter is een dure periode. Dat komt vooral door de feestdagen. Eerst al sinterklaas, met allerlei cadeautjes en surprises en daarna kerst, met cadeautjes, kerstdiners en andere gekkigheid. En ook oud en nieuw, wat veel geld kan kosten aan vuurwerk. Kortom, een dure tijd. Hoe zorg je ervoor dat je toch nog met een beetje geld het nieuwe jaar in gaat en niet alles uitgeeft? In dit artikel geven we een paar tips over geld besparen in de winter.

In de winter staan de verwarmingen in de huizen de hele dag aan. De koude temperaturen buiten zorgen ervoor dat we lekker in onze warme huisjes gaan zitten. Maar de gasrekening loopt op deze manier hoog op en dat kost een paar centen! Probeer dus lekker je dikke truien aan te doen en onder dekentjes te gaan zitten, zodat de verwarming niet te hoog hoeft. Wordt het je echt te koud? Denk dan na over duurzaam verwarmen. Je kunt namelijk je huis verwarmen zonder gas met een warmtepomp. Dit scheelt veel geld en het is beter voor het milieu.

Ook vuurwerk kost veel geld. Je bent er al snel honderden euro’s aan kwijt en dan heb je nog niet eens heel bijzonder vuurwerk. Veel straten kiezen ervoor om met een aantal buren één groot vuurwerkpakket te kopen. Dan legt iedereen een bedrag in, waardoor je uiteindelijk per persoon niet heel veel hoeft te betalen. Vervolgens kun je er gezellig met z’n allen van genieten. Hoef je niet per sé zelf vuurwerk af te steken? Dan is het nog handiger om naar een vuurwerkshow te gaan. Daar hebben ze vaak het mooiste vuurwerk en het kost (bijna) niks!

De laatste tip is om je kerstspullen (zoals kerstballen en verlichting) niet voor kerst maar ná kerst te kopen. Dan komt alles namelijk in de aanbieding en dan heb je het maar vast liggen voor volgend jaar! Dit scheelt heel veel in prijs.

https://techneco.nl/