Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Een sprei in de slaapkamer: meer dan ooit trendy!

Door het gebruik van donsdekens vergeten we wel eens hoe leuk een sprei kan zijn. Ook al hebben hoezen voor donsdekens heel leuke tekeningen, je kan bij deze hoezen enkel met katoen of flanel werken. Veel meer mogelijkheden zijn er niet. Een sprei daarentegen geeft veel meer mogelijkheden, is klassevol en maakt het bed écht af!

Welke soorten spreien zijn er zoal?

In plaids bestaan alle kleuren, tekeningen en dessins. Je kan dus spelen met kleuren die aansluiten bij de rest van de inrichting. Bij een witte slaapkamer kan je bijvoorbeeld een eveneens witte sprei kiezen. Anderzijds kan je een totaal andere, contrasterende kleur kiezen. Daarenboven bestaan er dekens in alle soorten stoffen. De katoenen spreien zijn het meest geschikt voor warmere nachten. Is de sprei écht te warm, dan kan je ze gebruiken als overtrek voor een leuke zetel. Bij de plaids in wol heb je vele kwaliteiten. De warmte van de sprei hangt af van het soort wol. Schapenwol geeft bijvoorbeeld minder warmte dan de duurdere mohair- en cashmerewol. Nog duurder maar nog beter is de alpaca- en merinowol. Deze schapen zijn bestand tegen strenge winters en geven super kwaliteitswol.

De combinatie van een sprei met accessoires

Het prettige aan een sprei is dat je ze kan combineren met matjes, kussens of andere accessoires. Zelfs je pantoffels of badjas kan je in dezelfde tinten als je bedsprei gaan kiezen. Op die manier krijg je een stijlvol en leuk ogend geheel. Let er bij de aankoop van een plaid op dat er kussenslopen bij zijn. Je kan deze kussens gebruiken als extra versiering voor bijvoorbeeld een leuke fauteuil in de slaapkamer. Tot slot kunnen we vermelden dat spreien terug in zijn. Onze slaapkamer is niet enkel een kamer om in te slapen, maar we willen er ook gezelligheid in creëren. Spreien zijn daarvoor ideaal!

 

 

http://www.ookinhetpaars.nl/spreien