Best brands online
Image default
Aanbiedingen

Zo bescherm jij je moestuintje tegen insecten

Zo bescherm jij je moestuintje tegen insecten

Als je groene vingers hebt zul je maar wat goed weten hoe vervelend insecten zijn voor jouw tuintje. Jij werkt elke week bloed, zweet en tranen en dan duiken er ineens vervelende rupsen op die jouw plantjes willen aanvreten. Je hebt groene vingers dus je wil eigenlijk ook liever geen giftige middelen gebruiken om deze insecten te verdelgen. Ben jij benieuwd naar een oplossing die ecologisch verantwoord is maar ook helpt tegen plaagdiertjes? Lees dan dit blog snel verder.

 

Hongerige rupsen

Rupsen zijn misschien wel de vervelendste insecten om aan te treffen in jouw moes- of siertuin. Een enorme eetlust is kenmerkend voor dit beestje en dat is ook precies het gevaar voor jouw tuin. Omdat de rups zo snel mogelijk een vlinder wil worden vertelt zijn instinct dat hij heel veel moet eten, maar liever niet in jouw tuintje. De vraatschade die rupsen achterlaten zijn goed herkenbaar aan bladeren die afgeknabbeld zijn op opkrullende bladeren. Vroeger waren rupsen vooral het einde van het zomerseizoen actief, maar tegenwoordig steeds vroeger omdat het in Nederland warmer wordt. Wanneer een plant vroeg in het seizoen wordt aangevreten kan de plant minder hard groeien of zelfs afsterven.

 

Hoe bestrijd ik de rupsen?

Je kan kiezen voor pesticiden of insecticiden, maar dit heeft een enorm negatieve impact op het milieu en dat wil je waarschijnlijk niet. Je kan ook deze rupsen met aaltjes bestrijden. Aaltjes zijn hele kleine, microscopische wezens die de rups binnendringen en zich vervolgens heel snel vermenigvuldigen. De rups kan dit niet aan en zal uiteindelijk bezwijken. Zo bestrijd je een plaag van rupsen zonder dat je vergif hoeft te gebruiken

 

Aaltjes kopen

Aaltjes zijn als product vrij nieuw en je vindt ze daarom niet overal. Neem eens een kijkje bij Ecostyle, daar vind je niet alleen aaltjes maar ook allerlei andere producten om jouw tuin te verzorgen en beschermen.

 

https://ecostyle.nl/