Best brands online
Image default
Woningen

Goedkope ramen en deuren limburg

 

Hoe raambescherming te verbeteren.
We krijgen vaak de vraag hoe het mogelijk is om de beschermende eigenschappen van ramen te verbeteren, of het mogelijk is om het pand 100% te beschermen tegen penetratie van buitenaf. In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden en u vertellen over mogelijke manieren om de inbraakwerendheid van het raamsysteem te verhogen.

Installatie van roosters
Een hoogwaardige metalen grill zorgt voor een betrouwbare bescherming op de bovenste en onderste verdiepingen van het gebouw. Houd bij het kiezen van een product rekening met een aantal nuances:

Uiterlijk. Je zult de wereld om je heen constant via het raster moeten observeren. Fabrikanten bieden zowel standaard kruisvormige producten als gebeeldhouwde producten met sierlijke patronen en bruggen.
Veiligheid. Beschermende roosters voor ramen zijn solide en kunnen worden geopend. Bij brand is het onmogelijk om met een stevige grill uit het raam te komen. Het is beter om openingen te installeren, maar ze zullen meer kosten.
Schuifrooster
Schuifrooster

Rolluiken
Beschermende luiken voor ramen zijn een uitstekende vervanging voor roosters voor winkel- en kantoorpanden op de eerste verdiepingen van hoogbouw. Ze worden ook vaak besteld door eigenaren van privéwoningen.

Het belangrijkste voordeel van rolluiken is betrouwbaarheid. Het is erg moeilijk om ze te openen zonder een gespecialiseerd hulpmiddel.

Bij de eigenaar van het huis gaan de luiken meestal omhoog. In tegenstelling tot roosters belemmeren ze het zicht van de eigenaar op de kamer niet. Dit is echter ook een signaal voor potentiële inbrekers: als het rolluik dicht is, is er niemand thuis en kun je het proberen.

Rolluiken gaan gemiddeld 40-45 jaar mee. Het zwakke punt is de schijf, dus u moet het mechanisme regelmatig inspecteren.

Stevige stalen constructies helpen uw huis te beschermen tegen indringers
Stevige stalen constructies helpen uw huis te beschermen tegen indringers

Beveiligings alarm.
Een andere manier om uw huis te beveiligen is met een inbraakalarm voor ramen. Op verzoek van de eigenaar kunnen aparte sensoren voor het openen van de vleugel en het breken van glas worden geïnstalleerd.

Inbraakalarmen vereisen speciale aandacht. Als u hem vergeet aan te zetten bij het weggaan, zal hij niet werken. Als u bent vergeten het uit te schakelen en een raam te openen, werkt het. Bovendien is het noodzakelijk om een ​​maandelijks abonnementsgeld te betalen aan een niet-afdelingsbeveiligingsbedrijf, dat onmiddellijk op het signaal zal reageren.

U kunt ook geluidsalarmen op vensters installeren. Als je het raam probeert te openen, gaat er een sirene aan die de aandacht trekt van buren en voorbijgangers.

Inbraakwerende ramen
Volgens de Europese normen DIN V EN V 1627-1630 kunnen ramen worden onderverdeeld in zes inbraakwerendheidsklassen: van WK1 tot WK6. Wat wordt hiermee bedoeld?

Een raam van de WK1-klasse mag niet openen door een duw met een schouder, hand of voet, maar het zal geen enkel, zelfs het eenvoudigste, instrument gedurende meer dan 30 seconden weerstaan.

Een raam uit de WK3-klasse zal een onervaren inbreker met een paar lichte gereedschappen (schroevendraaier, koevoet, koevoet) gedurende vijf minuten kunnen weerstaan.

Welnu, een krachtig raam van de WK6-klasse laat zelfs een ervaren inbreker met een boormachine, decoupeerzaag, elektrische zaag en slijper 20 minuten niet toe!

Hierdoor wordt de inbraakwerendheid van het raam bereikt:

Uitrusting
Vergrendelingselementen (pinnen) op het openingsdeel van het raam hebben een speciale paddenstoelvorm. Wanneer het raam gesloten is, klampen de tappen zich betrouwbaar vast aan de tegenhangers van het frame, die op hun beurt met zelftappende schroeven aan de stalen wapening worden bevestigd. De vleugel moet minstens twee van dergelijke pinnen hebben. Bij hoge inbraakwerendheidsklassen worden tot 8-10 draadeinden geplaatst. Ook is er dichter bij de buitenste (straat) kant tegenover de raamkruk in het kozijn een titanium plaatje gemonteerd waardoor het onmogelijk is om een ​​gat te boren en het beslag te verdraaien. Het handvat is geplaatst met een sleutel.

Raam met dubbele beglazing.
Om te voorkomen dat de inbreker de glaseenheid breekt, is het buitenste glas versterkt. Er worden pantserfolies van de klassen A1, A2, A3 aangebracht of triplex wordt aangebracht (twee glazen aan elkaar gelijmd met een speciale polymeerfilm). A1-film is bestand tegen stoten, trappen en licht gereedschap. Triplex beschermt tegen zware slagen en zelfs geweerschoten. Om het volledig uitknijpen van de glaseenheid uit het kozijn onmogelijk te maken, worden deze en de vasthoudende glaslatten in het kozijn gelijmd.

Profiel (raamkozijn)
Voor de eerste klassen van inbraakwerendheid volstaat een conventioneel kunststof frame met stalen wapening. Voor hogere klassen zijn frames nodig die zijn gemaakt van een duurzamer materiaal – aluminium of staal, met interne inzetstukken van warmtebehandeld (gehard) staal.

Inbraakwerende ramen hebben verschillende beschermingsniveaus. Om een ​​gewoon raam open te breken, duurt het 30 seconden, een paar schroevendraaiers en een koevoet. Om een ​​raam te breken met de maximale mate van bescherming, moet u een boormachine, slijper, enz. Gebruiken. De tijd voor het breken neemt aanzienlijk toe en het geluid trekt de aandacht van vreemden.
Hoe een geïnstalleerd venster te beschermen
Zelfs in het stadium van het bestellen van een raam, is het de moeite waard om te overwegen of u bepaalde anti-inbraakopties nodig heeft, aangezien de meeste van hen de reeds geïnstalleerde structuur niet zullen kunnen “voltooien”. Sommige opties kunnen echter ook in het geïnstalleerde venster worden gebruikt:

Signalering. Het kan als een paar draden of sensoren zijn een raam en een complex bedradingssysteem dat leidt tot een gemeenschappelijk schild.
Sloten voor kunststof ramen. Ze zullen niet beschermen tegen gerichte inbraak met een koevoet of slijper, maar ze zullen een onervaren overvaller of hooligan vertragen.
De meest betrouwbare optie is een raam met gepantserd glas, met hoogwaardig inbraakwerend beslag en een alarm. Het is onwaarschijnlijk dat een aanvaller het aandurft om met gereedschappen te werken waarvan het lawaai overal in de wijk te horen zal zijn. Maar ook als dit hem niet tegenhoudt, gaat het alarmsignaal door naar het beveiligingsbedrijf.

Houd uw huis beschermd en warm!

Goedkope ramen en deuren limburg

Goedkope Binnendeuren Op Maat

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0061-ramen-en-deuren-west-vlaanderen.html