Best brands online
Image default
Aanbiedingen

Tips om je bureaustoel goed in te stellen

Bureaustoelen kopen is al een uitdaging op zich. De volgende uitdaging is het goed instellen van de bureaustoel. Met alleen de aanschaf van de stoel ben je er namelijk nog niet. Als je de bureaustoel niet goed instelt ontstaan er snel rug- nek- en schouderklachten. Om deze klachten te voorkomen vertellen we hoe je de verschillende onderdelen van de bureaustoel instelt zodat het goed aansluit bij jouw houding en lichaam. 

 

Rugleuning

Bij de rugleuning zijn er twee instellingen: de hoek van de rugleuning en de hoogte van de rugleuning. Bij het instellen van de hoek van de rugleuning is het belangrijk dat er een hoek van 90  graden is tussen de rug en de zitting. Je zorgt dan voor een actieve zithouding. Bij sommige stoelen is de hoogte van de rugleuning instelbaar. Zorg ervoor dat je stoel je volledige rug ondersteunt. Als de stoel een S-vorm heeft, is het belangrijk dat deze vorm ondersteunt in het holle gedeelte van je rug. 

 

Zithoogte

Bij het instellen van de zithoogte is het van belang dat je met beide benen op de grond gaat zitten. Je bovenbenen moeten een klein stukje aflopen, waardoor je heup hoger is dan je knie. Hierdoor blijft de doorbloeding van je benen goed. Als vaak afwisselt met de hoogte van de schoen of de hak, is het van belang om de zithoogte aan te passen op het moment dat je wisselt van schoenen. 

 

Zitdiepte

Het zitgedeelte van de bureaustoel moet je zitvlak en je bovenbenen ondersteunen. De zitdiepte stel je in door het zitkussen naar achteren of naar voren te schuiven. De regel is dat de ruimte tussen de voorkant van het zitgedeelte en je knieholte minimaal twee tot maximaal een vuist groot is. Als dit te groot is, krijg je namelijk het gevoel dat je van de stoel afglijdt. Als de ruimte tussen je knieholte en het zitgedeelte te klein is, gaat de zitting schuren in je knieholtes. Dit kan irritaties opleveren. 

 

Armsteunen 

Veel mensen weten niet dat armsteunen erg belangrijk zijn. Ze ondersteunen je onderarmen en voorkomen dat je last krijgt van je nekspieren. Plaats de armleggers dicht bij je lichaam, zodat je binnen je comfortzone blijft werken. Dit voorkomt onnodige spanning op de schouders. 

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/