Best brands online
Image default
Zakelijke dienstverlening

Steeds meer ondernemers kiezen voor een hacketon

Als ondernemer zijnde dien je creatief en innovatief te zijn. Ben je dit niet en ga je niet mee met de tijd? Dan is de kans groot dat anderen je voorbij gaan en dat wil je natuurlijk niet. Juist daarom is het belangrijk dat je je blijft verdiepen in verschillende nieuwe methodes. Een mooi voorbeeld van zo’n methode is de hacketon methode. Deze methode wordt ingezet door bedrijven op het moment dat ze met een vraagstuk zitten dat ze snel op willen lossen. Kies je voor een hacketon, dan is het de bedoeling dat dit probleem binnen twee dagen wordt opgelost. 

 

Waar komt het vandaan? 

Hacketon is een combinatie van de woorden hack en marathon. In het verleden kozen bedrijven ervoor om op korte termijn software en/of hardware te creëren. Anno 2021 wordt dit voor veel meer doeleinden ingezet. Eigenlijk zijn er zeer veel problemen waarbij het een goed idee kan zijn om een hacketon in te schakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vraagstukken zoals hoe werkloosheid bestreden kan worden en hoe er klimaatneutraler gebouwd kan worden. Mocht jij op zoek zijn naar een goede workshop waarmee je met jouw vraagstuk aan de slag gaat? Dan raden we het je aan om de design thinking workshop te volgen. 

 

Innovatief ondernemen 

Ben jij eigenaar van een bedrijf, dan wil je je concept natuurlijk keer op keer verbeteren. Je wilt het groter maken, het laten groeien en juist daarom is het goed om regelmatig over bepaalde vraagstukken na te denken met behulp van bovenstaande methode. Doe dit samen met je personeel, de kans is namelijk groot dat je er alleen niet gaat komen. Mensen hebben verschillende inzichten en juist wanneer deze mensen met elkaar aan het werk gaan ontstaan de mooiste ideeën. Mocht jij een hacketon willen organiseren, dan kan je dit ook prima online doen. Zeker tijdens de lockdown kozen veel bedrijven ervoor om dit op deze manier te doen en dit heeft er weer voor gezorgd dat veel mensen dit nog steeds zo doen. Er wordt meer dan ooit thuisgewerkt en dit zorgt voor veel flexibiliteit. 

 

https://www.fridayoutofthebox.nl/hackathon-organiseren-tips-voor-succes/