Best brands online
Image default
Aanbiedingen

Met deze 3 tips kun jij jouw bedrijf automatiseren

Met deze 3 tips kun jij jouw bedrijf automatiseren

Aan de slag met automatisering is perfect als je goede winst wil maken binnen je bedrijf. Zo kun je arbeid van de medewerkers vervangen door arbeid van de machines. Dit is natuurlijk een flinke eenmalige investering, maar omdat het werk goed en snel wordt uitgevoerd haal je die kosten er uiteindelijk weer makkelijk uit. In deze blog bespreken we drie manieren waarop ook jij kunt automatiseren. 

 

Orderverwerking automatiseren

Zodra er via jouw website een bestelling wordt geplaatst staan de orderpickers klaar om dit om te zetten in het picken van de order. Dit is een goed voorbeeld van wat een systeem allemaal kan uitvoeren. Je stelt dit namelijk een keer in en daarna weet de machine wat er moet gebeuren. Het enige wat er gecontroleerd moet worden is of de spoedorders wel op de juiste wijze worden verwerkt. Het kan daarom dus slim zijn om altijd iemand op de werkvloer te hebben die met de machine om kan gaan om fouten te voorkomen.

Automatiseer het order picken

Niet in elk magazijn kan dit, maar steeds vaker komt het voor dat bedrijven robots gebruiken om hun bestellingen te picken. Om dit te bereiken moet u een duidelijk opslagsysteem hebben in uw magazijn, zodat de robot zich hierop kan aanpassen. Als iemand in je bedrijf de bestellingen ophaalt vanaf het moment dat ze worden geplaatst, kunnen ze er ook gemakkelijk voor zorgen dat de bots die bestellingen kunnen picken. Uiteindelijk zal de bot deze bestellingen plaatsen waar de medewerkers ze kunnen inpakken. De robots gaan erg precies te werk en hierdoor zullen er niet langer fouten worden gemaakt door het personeel. 

 

Maak gebruik van transportbanden

Bedrijven kunnen ook erg veel tijd besparen voor het gebruik van transportbanden. De banden kunnen in principe in ieder bedrijf met een magazijn worden ingezet als er veel transport plaats vindt. De transportband is er voor gemaakt op goederen snel van A naar B te vervoeren. Naast dat het een stuk sneller en efficiënter werkt heeft het ook een voordeel voor de algehele gezondheid binnen je bedrijf. Dit komt doordat de werkzaamheden worden overgenomen door de transportband, dat betekent weer dat de werknemers niet langer met de zware spullen hoeven te lopen. 

 

https://www.acb-transportbanden.nl/