Best brands online
Image default
Zorg

Heb jij een gezonde levensstijl?

Het nastreven van een gezonde levensstijl is een gemeenschappelijk doel van mensen over de hele wereld. Het is echter niet altijd gemakkelijk om deze levensstijl in onze snelle maatschappij vol te houden. Laten we eens kijken hoe u kunt bepalen of u een gezonde levensstijl hebt. Weet u al dat uw levensstijl niet optimaal is, maar vindt u het lasitg dit zelf aan te pakken? Werken met een professionele leefstijlcoach kan u helpen een gezondere levensstijl te krijgen! Als u denkt dat u vooral mentaal hulp kunt gebruiken om een beter en vrolijker leven te leiden, dan is een professionele life coach geschikter.

Beweging

Lichaamsbeweging is de kern van elke gezonde levensstijl. Er zijn vele vormen van lichaamsbeweging, zoals hardlopen, zwemmen en gewichtheffen. Wedstrijdsporten tellen zeker ook mee. Het maakt niet uit wat voor soort activiteit je uitoefent, het is cruciaal dat je elke week wat tijd besteedt aan lichaamsbeweging. Mensen die elke dag een half uurtje bewegen, hebben veel meer gezondheidsvoordelen dan mensen die dat niet doen. Eenvoudige activiteiten zoals stretchen tellen absoluut mee voor je cardio en algemene fitheid.

Een gezonde levensstijl betekent niet dat u elke dag intensief hoeft te trainen. De kleine dingen tellen op. In plaats van met de auto naar het werk te gaan, kunt u beter de fiets nemen als het kantoor in de buurt is. In plaats van de lift naar de vierde verdieping te nemen, loop je de trap als je tijd hebt. Het is heel gemakkelijk om kleine beetjes beweging in uw levensstijl op te nemen zonder dat u zich hoeft in te spannen. Zelfs kleine dingen zoals een goede hygiëne dragen echt bij aan een goede gezondheid. Bedenk hoe u uw geest, bovenlichaam en onderlichaam allemaal op één dag kunt trainen.

Dieet

Dieet is een andere essentiële factor in het leven van een gezonde levensstijl. In deze tijd zijn er zo veel ongezonde voedingsmiddelen die ons om elke hoek verleiden. Pizza, ijs en hamburgers zijn slechts een paar voedingsmiddelen die ongelooflijk smaken maar niet goed zijn voor ons lichaam. Het is goed om deze voedingsmiddelen af en toe te eten voor een feestje of in het weekend, maar zeker niet elke dag.

Overweeg om gezonde groenten en fruit te eten als ontbijt, lunch of avondeten. Als u niet weet waar u moet beginnen, is de voedingspiramide een goed begin. Het splitst elke grote voedselgroep, zoals fruit, groenten, vlees, granen, desserts, en zuivel. Het vertelt u de portiegrootte die wordt aanbevolen voor een gezonde volwassene.

Biologisch voedsel

Biologische voedingsmiddelen zijn een geweldige manier om over te schakelen naar een gezonde levensstijl. Voor het grootste deel hoef je zelfs de ingrediënten waarmee je kookt helemaal niet te veranderen. De overgrote meerderheid van voedingsmiddelen heeft een soort biologische tegenhanger. Biologische groenten worden op natuurlijke wijze geteeld en smaken nog beter op je bord. Biologisch vlees wordt gesneden van dieren die met zorg zijn behandeld. Hoe dan ook, biologische producten zijn van nature goed voor je lichaam en leiden tot gewichtsverlies en meer energie. Het is een veel voorkomende misvatting dat biologische voeding je portemonnee zal breken. Hoewel ze misschien iets meer kosten dan normaal, is deze afweging het uiteindelijk meer dan waard.

Veganistisch worden

We willen absoluut niet eisen dat je veganistisch gaat. Het is slechts een optie op tafel om een gezonde levensstijl na te streven. Veganistische diëten zijn van nature erg gezond terwijl ze geweldig smaken. Je voelt je goed over het eten van milieuvriendelijke voedingsmiddelen, en je lichaam ziet vergelijkbare voordelen. Na een paar weken op een veganistisch dieet te zijn geweest, voelen de meeste mensen zich verfrist en verjongd. Uiteindelijk is dit een keuze die je zelf zult moeten maken. Weet alleen dat er veel succesverhalen zijn, en veganistische ingrediënten zijn aan de gezondere kant. 

Geestelijke gezondheid

Geestelijke gezondheid is een vaak over het hoofd gezien aspect van gezondheid. Dat betekent echter niet dat het minder belangrijk is. Geestelijke gezondheid omvat alles van je houding tot je doelen tot je relaties. Een slechte geestelijke gezondheid kan leiden tot toestanden zoals depressie en angst. Eén manier om in goede geestelijke gezondheid te blijven is door zinvolle relaties te onderhouden. Mensen zijn van nature sociale wezens, en een goede vriendenkring doet wonderen om je in een positieve stemming te houden. Ga regelmatig bij je vrienden langs om te zien hoe het met ze gaat en om contact te houden.

Tip: Via de website Coachregio vind je een overzicht van de beste leefstijlcoaches in Nederland

Doelen stellen is een andere tactiek voor positiviteit. In ons hectische leven is het makkelijk om het overzicht te verliezen en in een neerwaartse spiraal terecht te komen. Je kunt in beslag genomen worden door werk, school en financiën. Door doelen te stellen, blijven we positief naar de toekomst kijken en hebben we iets om naar uit te kijken. Onderweg alle vakjes afvinken om ons doel te bereiken is super bevredigend.

Kortom, een gezonde levensstijl is van cruciaal belang voor je welzijn. Geef jezelf een schouderklopje voor de gezonde dingen die je regelmatig doet, en probeer je slechte gewoontes te verbeteren. Op de lange termijn zul je dankbaar zijn voor alle aandacht die je aan je gezondheid hebt besteed.

 

 

 

https://coachregio.nl/leefstijlcoach/