Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

FAQ HSP

Er zijn vaak verschillende opvattingen over HSP. Veel van deze opvattingen zijn verkeerd. Er worden veel vragen gesteld over HSP en in dit artikel zal je antwoord vinden op de meest gestelde vragen over deze karaktereigenschap.  een op de vijf mensen is een HSP.  

De vraag die het aller vaakst wordt gesteld is toch wel “Word je geboren met HSP?”. Het antwoord hierop is ja. Je wordt er mee geboren en hebt het dus al je hele leven. Een paar jaar geleden is er ontdekt dat sommige dieren ook oplettender, voorzichter en gevoeliger zijn dan andere dieren.  

Mensen vragen zich ook vaak af wat voor invloed het heeft op de omgeving. Ondanks dat HSP aangeboren is, is de omgeving van grote invloed op hoe de HSP reageert en zich gedraagt. Het is belangrijk voor de HSP dat er geen stress en druk in de omgeving plaats vindt. Er is bewezen dat HSPs die in een rustige omgeving opgroeien waar ze gesteund worden, beter kunnen functioneren dan HSPs die opgroeien in een stressvolle omgeving. 

Er is gelukkig veel mogelijkheid tot hsp coaching. Dit helpt een HSP met leren hoe ze om moeten gaan met bepaalde situaties. Een hsp coach helpt een HSP door middel van verbale lessen. Ze vertellen hoe bepaalde situaties overkomen en helpen hoe er het best op gereageerd kan worden. 

Mensen denken vaak dat HSP zijn iets negatiefs is. Het tegendeel is echter waar. Het neemt wel een paar nadelen met zich mee, maar er zijn zeker ook een hoop voordelen aan een HSP zijn. Ze kunnen zich goed inleven in mensen en ze zijn geweldige luisteraars. Je merkt dingen eerder op dan anderen en je merkt details en foutjes eerder op dan de rest. Mensen met HSP kunnen veel intenser genieten van bijvoorbeeld kunst en muziek. Er zitten echt twee kanten, 

http://www.onesessioncoaching.nl