Best brands online
Image default
Aanbiedingen

Dol op tropische planten? De palmboom mag niet ontbreken!

Er zijn enorm veel verschillende palmbomen te vinden. Allemaal uniek en met hun eigen charmes en eigenschappen. Palmbomen zijn uiterst geschikt als kamerplant of voor op een kantoor. In deze blog gaan we dieper in op verschillende palmbomen. Zo kom jij er dus achter welke soort het beste bij jou past!

 

Een palmboom in huis

Veel palmbomen zijn geschikt om in huis te nemen. Een palmboom als kamerplant groeit vaak niet veel in de breedte, maar voornamelijk in de hoogte. Ze zijn dus ideaal voor het opvullen van een ruimte. De meeste palmen zijn voorzien van mooie grote bladeren die een ruimte een stuk gezelliger maken. Toch zorgt een palm als kamerplant niet alleen voor sfeer. Tropische palmen regelen namelijk ook de luchtvochtigheid in een ruimte!

 

Buiten palmbomen

Als je de palmboom toch liever is je tuin hebt staan, is dat ook zeker mogelijk. Er zijn namelijk een aantal winterharde palmbomen te vinden. Deze soorten zijn uiterst geschikt voor de Nederlandse winters. Pas alleen in de wintermaanden wel op met watergeven. Teveel water in de grond kan namelijk bevriezen en dat zorgt voor vorstschade

 

Palmbomen in pot

Palmbomen kunnen zowel in potten als direct in de grond worden geplant. Door een palmboom in een pot te planten kun je de plant nog meer laten opvallen. De mooie groene bladeren zijn goed te combineren met veel verschillende potten. Vooral natuurlijke tinten zien we vaak terug. Deze kleuren laten de palmboom het best tot zijn recht komen. Maar wees vooral niet bang om te combineren en te experimenteren!

 

Verschillende palmbomen

Er zijn enorm veel verschillende palmbomen te vinden. Ze variëren vaak in grootte. Dat zorgt ervoor dat er voor ieder interieur wel een geschikte palmboom te vinden is. Alle soorten palmbomen hebben hun eigen eigenschappen waardoor ze een unieke uitstraling hebben. Zo heeft de ene palm een dikke stam met grote bladeren en de ander juist een dunne stam. Als je een grote ruimte zoals een kantoor wilt laten leven en wilt opfleuren, dan raden wij je aan een grote palmboom uit te zoeken! Ben je opzoek naar een plant voor in de woonkamer? Kijk dan eens naar wat subtielere palmbomen. Kijk ook vooral eens op de website van MyPalmShop voor de mooiste modellen!

https://www.mypalmshop.nl/