Best brands online
Image default
Bedrijven

Dekbedovertrekken trends 2021

Nu het buiten weer wat aangenamer gaat worden en de warme dagen de overhand krijgen, wordt het tijd om ook de slaapkamer om te toveren tot een zomers paradijs. De slaapkamer is namelijk de plek waar je normaal gesproken de meeste tijd van de dag doorbrengt. Wil je dat in een keer goed aanpakken, dan is de oplossing heel simpel. Door je te laten inspireren door de laatste trends voor dekbedovertrekken geef je jouw slaapkamer in een keer een heel andere uitstraling.

De trends voor dekbedovertrekken in 2021

Dekbedden heb je in verschillende maten en uitvoeringen. De populairste maat is nog altijd het dekbedovertrek 240×200. Het is een heerlijk brede maat ,zodat je zelfs met een partner die in zijn of haar slaap hevig heen en weer rolt, altijd goed bedekt ligt. Vooral tijdens warme zomeravonden in zo’n grot formaat ideaal. Met de huidige slaapkamertrends heb je ook gelijk enorm veel keus wat betreft het ontwerp van je overtrek. Zo geef je in een handomdraai je slaapkamer een hippe natuurlijke look zodat die rustgevende basis er gelijk is. Die natuurlijke uitstraling heeft nog een andere bijkomstigheid: je slaapt gelijk een stuk prettiger doordat alle drukke elementen afwezig zijn.

Prachtige aardetinten en subtiele nuances

De trends voor de dekbedovertrekken in 2021 hebben alles te maken met het minimalisme. Terwijl het voorheen juist helemaal in was om verschillende spullen met elkaar te combineren tot een geheel, gaat het nu juist om rust en eenvoud. Zo zien we aardetinten weer volop terug in de slaapkamer en kunnen kleuren als taupé en grijs gebruikt worden om wat verfrissende accenten aan te brengen. Zo kun je volstaan met een terra roze dekbedovertrek met wat subtiele lijntjes in de kleur roestbruin of grijs. De slaapkamer kun je daarnaast prima aankleden met wat eenvoudige accessoires om het geheel helemaal af te maken. Denk bijvoorbeeld aan leuke sierkussens en geef op die manier je bed een hele persoonlijke touch.