Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Ben jij ZZP-er? Zo laat je een extra positieve indruk achter!

Als zelfstandige ondernemer sta jij in direct contact met zowel klanten als opdrachtgevers. Een goede (eerste) indruk achterlaten is dus erg belangrijk! Heb jij al eens visitekaartjes laten drukken? Dan ben je goed bezig. Maar wist je dat je nog meer kan doen om jezelf in de schijnwerpers te spelen? Als ZZP-er heb jij misschien geen sky-high marketing budget, maar als wij nou zeggen dat dat helemaal niet nodig is? Door net even wat anders te doen dan anders val je positief op. Het gaat erom dat jij iets doet dat een kleine ‘wauw’ achterlaat bij jouw klant of opdrachtgever. Hierdoor zal je bij een volgende klus weer bovenaan de lijst staan. Hoe maak je dan zo’n onuitwisbare indruk? Met een interessant relatiegeschenk!

Interessant relatiegeschenk

Nederland kende in 2017 ruim éénmiljoen-vierhondderduizend ZZP-ers. Dat is heel veel concurrentie voor jou. En dan hebben we het nog niet eens over de grote bedrijven. Om “top-of-mind” te blijven bij je klanten kun je zo af en toe eens een kleinigheidje geven. En je hoeft heus geen spiksplinternieuwe iPhones weg te geven om dit doel te behalen. Het gaat er juist om dat je met iets doordachts komt. Iets origineels. Iets dat helemaal bij jou past. Iets dat extra waardevol wordt, omdat het van jou afkomstig is. We hebben het hier dan over cadeautjes die je voor 1 a 2 euro bij een groothandel kunt inkopen en laten bedrukken. Ben je kapster aan huis? Dan is een naai/manicuresetje misschien iets voor jou om weg te geven. Ben je klusser of handyman? Een bedrukte duimstok. Werk je in de IT? Dan kun je een usb-stick of powerbank met jouw naam cadeau doen.  Kortom: kies een gebruiksvoorwerp dat goed past bij jou en de door jou geleverde diensten.

“Gewoon zomaar”

Soms worden cadeautjes weggegeven bij het aanschaffen een product of dienst, dit noemen we dan een “premium”. Bijvoorbeeld een luxe glas bij aankoop van een krat bier. Maar dat is niet wat we hier bedoelen. Het moet echt, “gewoon zomaar” zijn. Je mag ook gerust aan jouw klant laten merken dat je dit doet, omdat je de klantrelatie waardeert en dat je dit doet om die persoonlijke band te versterken. Vergeet het dan ook niet daadwerkelijk te zeggen: “Alsjeblieft, dit is gewoon zomaar, omdat ik tevreden ben over onze samenwerking!”

Maak het extra persoonlijk

Door een product te kiezen dat goed aansluit bij het werk dat jij doet of voor een geschenkje te gaan dat symbool staat voor jouw klantrelatie maak je het automatisch al persoonlijk. Extra memorabel maak je het door je relatiegeschenk te laten bedrukken. Bijvoorbeeld met jouw (bedrijfs)naam en telefoonnummer. Als je een bruikbaar artikel geeft zien ze jouw naam regelmatig even voorbijkomen en daarmee heb jij een streepje voor op de concurrentie! Blijf dus niet wachten en bestel direct jouw eigen persoonlijke, bedrukte relatiegeschenken op BudgetGift.nl.

https://www.budgetgift.nl/