Best brands online
Image default
Bedrijven

4 handige maaltijdvervangers

De meeste maaltijden worden momenteel buiten de deur gegeten, dit omdat mensen ook steeds meer onderweg zijn. Er is heel veel aanbod van eten buiten de deur, dit is alleen niet altijd gezond. Er wordt dus al snel naar iets ongezonds gegrepen terwijl dit natuurlijk niet de beste optie is. De belangrijkste tip is dan ook om nooit met een lege maag de deur uit te gaan omdat je hierdoor eerder naar iets ongezonds grijpt omdat dit de makkelijkste optie is.

Shakes

Een shake is een goede maaltijdvervanger, het is namelijk heel makkelijk om op te krijgen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je een shake wilt gebruiken als maaltijdvervanger. In een shake moet namelijk 1 gram linolzuur zitten, de shake moet voor minimaal 30% uit eiwitten bestaan, maximaal 30% vet bevatten en moet minimaal 30% mineralen en vitaminen hebben van de dagelijkse hoeveelheid. Dit zijn regels opgelegd vanuit de Europese autoriteit voor voedselveiligheid. 

Repen

Er zijn erg veel repen die gebruikt kunnen worden als maaltijdvervanger, deze repen zitten dan boordevol met eiwitten. Door deze eiwitten krijg je een gevoel van vol zitten, dit is ook een gevoel dat langer aan blijft houden dan bij een normale reep. De repen zijn er in allerlei smaken, zo zijn er verschillende fruitsmaken, chocola en deserts. 

Banaan

Ondanks dat er in een banaan niet heel veel vitamine C zit is het toch een gezonde maaltijdvervanger. Een banaan zit namelijk vol met vezels en het fruitsoort met de meeste kcal onder de populaire fruitsoorten in Nederland. Ook zitten er veel koolhydraten in een banaan, dit zorgt ervoor dat je voor een lange tijd een voldaan gevoel hebt. 

Water

Door genoeg water te drinken kan je het gevoel van trek onderdrukken, het positieve hieraan is dat er geen kcal zitten in water.