Best brands online
Image default
Financieel

Zorgeloos handelen in crypto valuta met een crypto trading bot

Crypto-handelsbots zijn een geavanceerde manier om passieve inkomsten te genereren uit het handelen in crypto valuta. In een snel veranderende markt zoals cryptocurrency wordt het steeds populairder om het hele handelsproces te automatiseren. Een crypto trading bot is een computerprogramma die indicatoren gebruikt om het kopen en verkopen te automatiseren. De trading bot zoekt naar transacties, opent transacties en sluit transacties op basis van een door jou ingestelde cryptocurrency-strategie.

Handel in crypto valuta op een markt die niet sluit

Sinds het begin van de cryptocurrency-boom die begin 2017 begon, schreeuwen de mensen om crypto valuta om te verhandelen. Handelen in crypto currencies is namelijk erg verslavend omdat de markt zo bewegelijk is. Prijzen van crypto valuta zoals Bitcoin kunnen op een dag met maar liefst 25% veranderen. Maar het probleem dat handelaren niet non-stop op hun station kunnen zijn. Bovendien sluit de crypto valuta markt ook niet. Niemand wil en kan 24 uur per dag naar grafieken kijken om te veranderingen te volgen. Zelfs medeoprichter en tech-goeroe van Apple, Steve Wozniak, gaf onlangs toe dat hij zijn volledige bitcoin-bezit had verkocht omdat hij het zat was constant te kijken om te zien wat de prijs was.

Wat is een crypto trading bot?

De oplossing voor het probleem van de 24-uurs markt is de crypto trading bot. Een crypto-handelsbot is een computeralgoritme dat verschillende indicatoren en grafiekpatroon-scanners gebruikt om automatisch transacties uit te voeren. Dergelijke bots worden al tientallen jaren door bedrijven gebruikt om koop- en verkoopgoederen op wereldwijde beurzen te plaatsen. Handelsbots helpen het proces te automatiseren en daarmee de druk op bedrijven en handelaren te verlichten. Ze houden actief de markt in de gaten en zullen reageren volgens de vooraf bepaalde criteria waarmee ze zijn geprogrammeerd. Er zijn verschillende trading bots op de markt zoals deze.

Waarom zou je een crypto trading bot gebruiken?

Net als op de aandelenmarkt en de forexmarkt, zijn er handelaars die betrokken zijn geraakt bij het creëren crypto-handelsbots om hun winst te maximaliseren. Je kunt je voorstellen dat deze bots effectief zijn, omdat de handelaren natuurlijk een maximaal rendement willen behalen. Je kunt het handelen bijna volledig automatiseren. Bovendien kan een trading bot, omdat deze altijd alert is, bij uitstek de dagelijkse schommelingen in de cryptoprijs in de gaten houden. Hij doet het ook terwijl je op je werk bent of ligt te slapen.

Handelen zonder emotionele barrières met een crypto trading bot

Een ander groot voordeel van een trading bot is dat deze het menselijke aspect uitschakelt. Zaken als frustratie en ongeduld spelen geen rol meer, en je wordt niet meer gedreven door ‘Fear Of Missing Out’. De meeste missers die worden gemaakt op de financiële markt komen door slechte raadgevers als frustratie en hebzucht. De cryptobot volgt zuiver de vooraf ingestelde strategie en laat zich niet afleiden. Inmiddels is de hele financiële sector overgenomen door algoritmen, dus ook de cryptocurrency-markt. Als je geen fan bent van handelsbots, kun je natuurlijk doorgaan met handmatig handelen, mits je over de juiste vaardigheden beschikt. Maar een trading bot maakt het leven wel een stuk makkelijker.