Best brands online
Image default
Financieel

De beste brommerverzekering afsluiten, waar rekening mee houden?

Een brommerverzekering afsluiten is iets waar elke eigenaar van een brommer rekening mee moet houden. In Nederland, maar ook in andere Europese landen is het dan ook zo dat er hier een wettelijke verplichting voor geldt. Het laten verzekeren van je brommer is op zich uiteraard geen enkel probleem. Er zijn meer dan voldoende verzekeraars op de markt terug te vinden die je hier interessante mogelijkheden voor aanbieden. Voor je brommer verzekeren is het in de praktijk altijd mogelijk om een keuze te maken uit verschillende mogelijkheden. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan is het zeker interessant om de volgende informatie door te nemen.

Een voordelige brommerverzekering afsluiten? Kies voor de WA-dekking!

Wil je graag een goedkope brommerverzekering afsluiten? Dan zal je al vrij snel tot de conclusie komen dat vooral de zogenaamde WA-dekking voor jou een interessante keuze kan zijn. Voor dit type verzekering voor je brommer geldt dat ze enkel en alleen de schade dekt die door jou wordt aangericht aan derden. Indien er sprake is van een aanrijding met je brommer zal je dan ook steevast kunnen vaststellen dat de schade zich niet alleen voor zal doen aan jouw voertuig, integendeel.

De WA-verzekering voor brommers afsluiten zorgt ervoor dat je perfect kan voldoen aan de geldende wettelijke verplichtingen. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je namelijk ook kunnen vaststellen dat de premie voor deze verzekering erg beperkt blijft. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat alleen de aangerichte schade aan derden is gedekt. Heeft dus met andere woorden ook jouw brommer schade geleden? Dan zal deze schade jammer genoeg niet worden gedekt.

Waarom kiest niet iedereen dan gewoon voor de WA-verzekering?

Een WA brommerverzekering afsluiten is voornamelijk interessant omdat je op die manier kan rekenen op een zeer lage verzekeringspremie. Dit gezegd hebbende is het zo dat lang niet iedereen tevreden zal zijn met enkel en alleen een dekking van schade veroorzaakt aan derden. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze graag op bepaalde manieren de schade aan hun eigen brommer eveneens gedekt zullen willen zien worden. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je in de praktijk helaas wel rekening moeten houden met een verzekeringspremie die standaard reeds wat hoger zal liggen.

Een meer uitgebreide brommerverzekering afsluiten? Dat kan!

Buiten de gewone WA-verzekering voor brommers is het zo dat er ook nog twee andere mogelijkheden bestaan. We maken op dit vlak een onderscheid tussen deze opties:

Wat de WA+ beperkt casco verzekering betreft voor brommers geldt dat ze eigenlijk twee aanvullende dekkingen biedt boven op de standaard dekking voor schade aan derden. Hierbij gaat het dan concreet om de schade die wordt gedekt als gevolg van een brand evenals deze die het gevolg is van diefstal. Wil je graag op deze manier toch bepaalde schadegevallen aan je eigen brommer ook kunnen dekken? Dan is de WA+ beperktcasco verzekering de beste keuze.

Wanneer kies je voor het afsluiten van de allrisk?

De derde optie waar je bij een brommerverzekering afsluiten over beschikt is de zogenaamde WA+ volledige cascoverzekering of de allrisk. Het gaat hierbij om een verzekering voor je brommer die over de hele lijn een uitstekende bescherming biedt. Dit geldt dus niet alleen voor de dekking tegenover derden, maar ook voor je eigen brommer. Is er tijdens een ongeval of een aanrijding met andere woorden niet alleen schade ontstaan aan je eigen brommer, maar ook aan die van iemand anders? Dan is het altijd interessant om te overwegen om een allrisk af te sluiten. Let wel, het spreekt voor zich dat deze brommerverzekering afsluiten wel zorgt voor de hoogste premie.

Extra besparen op je brommerverzekering afsluiten met deze tips

Kiezen voor de WA-verzekering bij een brommerverzekering afsluiten is voor veel mensen dus omwille van de slechts beperkte dekking geen optie. Betekent dit dat je dan ook genoodzaakt bent om automatisch rekening te moeten houden met een hogere verzekeringspremie? Dat nu ook weer niet. Er bestaan namelijk best een niet onaanzienlijk aantal interessante bespaartips die je kan benutten. Om welke bespaartips dit nu precies gaat ontdek je meteen hieronder.

Voer altijd eerst een vergelijking uit

Een brommerverzekering afsluiten kan je eigenlijk niet doen voordat je eerst een vergelijking uit gaat voeren. Het uitvoeren van zo’n vergelijking voorziet je namelijk van zeer interessante gegevens. Het gaat hierbij concreet om de zaken die je hieronder aantreft:

  1. Welke soorten brommerverzekeringen er allemaal bestaan;
  2. Bij welke verzekering je aan het juiste adres bent voor de voordeligste verzekering;

Voor veel mensen die hun brommer willen laten verzekeren geldt dat ze daarvoor uitsluitend een verzoek indienen bij hun vaste verzekeraar. Natuurlijk is dat een keuze die je kan maken. Of deze keuze ook interessant is, is natuurlijk een compleet ander verhaal. Hoe dan ook, wil je graag een nieuwe verzekering afsluiten voor je brommer? Dan is het zeker altijd een goed idee om je even te gaan verdiepen in de diverse opties die op de markt zijn terug te vinden.

Bedenk voor jezelf wat de beste verzekering is voor je brommer

Een brommerverzekering afsluiten doe je bovendien ook niet zonder eerst even grondig stil te blijven staan bij jouw persoonlijke situatie. Ga je de brommer bijvoorbeeld dagelijks gebruiken of kies je ervoor om deze slechts voor recreatieve doeleinden uit de garage te halen? Bovendien is het ook altijd interessant om jezelf af te vragen welke verzekering de waarde van de brommer rechtvaardigt. Voor een dure brommer kan je bijvoorbeeld perfect een allrisk afsluiten. Wanneer er sprake is van een voordelige brommer is dat uiteraard een stuk minder voor de hand liggend.

Let ook op de specificaties van je brommer

De meest voordelige brommerverzekering afsluiten die op de markt is terug te vinden is voor veel mensen helaas sowieso geen optie. Dat is het gevolg van de specificaties waar hun brommer over beschikt. Heb jij er met andere woorden in de praktijk voor gekozen om een zeer dure brommer met zware specificaties te kopen? Dan zal je kunnen vaststellen dat de basispremie voor deze verzekering reeds wat hoger zal zijn gelegen in vergelijking met iemand anders. Echt de voordeligste premie bemachtigen zal dan ook omwille van deze reden helaas niet voor iedereen mogelijk zijn.