Best brands online
Image default
Bedrijven

Wat te doen in Rotterdam?

Een dagje in de Nederlandse stad Rotterdam ten volste genieten? Dat kan zeker als je je een heel klein beetje vast inleest in wat te doen in Rotterdam. Er zijn namelijk veel dingen te doen in Rotterdam, de stad met de beroemde Erasmusbrug en de iconische kubuswoningen nabij de Oude Haven.

Erasmusbrug

Rotterdam bezoeken en niet over de Erasmusbrug lopen? Dat is voor een beetje toerist zoiets als vloeken in de kerk. De Erasmusbrug prijkt op menig ansichtkaart over Rotterdam. De brug is de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam. Hij verbindt de wijk Kop van zuid met het centrum aan de noordkant van de Nieuwe Maas. De brug is naar humanist en Nederlandse priester Erasmus vernoemd. Een prachtige brug die je niet gaat vergeten.

Kubuswoningen

Daarnaast is het niet te missen: de kubuswoningen op palen nabij de Oude Haven. Ze zijn iconisch voor de stad Rotterdam. Toch zijn deze woningen gebouwd tussen 1982 en 1984, eigenlijk niet de eerste kubuswoningen. Ze zijn een variant namelijk op de Helmondse kubuswoning. De kubuswoningen in Rotterdam zijn ontworpen door Piet Blom.

Futureland rondvaart

Als je Rotterdam voor het eerst bezoekt kan een Futureland rondvaart ook niet uitblijven. Een Futureland rondvaart neemt je mee in wat Rotterdam ten diepste is, een havenstad. Rotterdam kenmerkt zich niet voor niets met een mentaliteit van ‘niet lullen, maar poetsen’. Werken in de haven is hard werken. Daarbij zie je met de rondvaart meteen wat meer van de stad Rotterdam. Een stad die je zal verrassen.

Hotel New York

Blijven slapen in Rotterdam? Dan is een bezoek aan hotel New York ook de moeite waard. Dit is het hotel waar destijds de Haagse zangeres Anouk ook een tijd verbleef voor het schrijven van haar album met de gelijknamige titel, Hotel New York.