Best brands online
Image default
Bedrijven

Limburg super veilig of valt het wel mee

In het zuidelijkste deel van Nederland ligt een provincie genaamd Limburg. De provincie staat vooral bekend om de natuur , de bergen en lokale lekkernijen. Vaker wordt deze provincie neergezet als een stuk land waar niks te doen is en niks gebeurt. Veel mensen beweren dan ook dat er weinig tot geen inbraken hier zijn. Hieronder kun je lezen of dit klopt of dat dit onzin is.

Heerlen

De stad Heerlen, ook wel de ghetto van zuid limburg genoemd, staat bekend om meerdere dingen. Heerlen is geen rijke stad en al meerdere keren uitgeroepen tot armste gemeente van Nederland.  Ten tweede staat Heerlen bekend om nogal asociaal volk (al valt dat over het algemeen reuze mee). Wijken als zeswegen en heerlerheide kun je beter niet bezoeken. In beide gebieden vindt er veel criminaliteit plaats en zijn inbraken geen uitzonderlijke situatie. Slotenmaker Heerlen kun je daardoor enorm makkelijk via Google vinden.

Maastricht

Deze internationale bekende stad gelegen naats de maas staat bekend om meerdere dingen.Denk aan de oude bouwwerken , de grote winkels en de jaarlijkse concerten van andre rieu. Maastricht is echter geen super veilige stad en er is veel criminaliteit te vinden. In eerste instantie zou je denken dat het hier wel mee valt. Echter is Maastricht dicht bij de grenzen gelegen en wordt er dus veel gesmokkeld naar nabijgelegen landen. Dit houdt niet alleen verboden middelen in maar ook wapens en zelfs ontvoeringen. In Maastricht wordt ook best veel ingebroken . Niet voor niks zijn er veel slotenmakers in Maastricht te vinden. 

Roermond

Ook wel Remunj genoemd, is een stad in Limburg die richting het noorden ligt. De stad is de laatste jaren vooral bekend geworden door de grote outlet die er ligt die heel erg in trek ligt bij nationale als internationale toeristen. Daarnaast heeft Roermond enkele grote theaters en zijn er een aantal jaarlijkse grote evenementen te vinden. In eerste oog opslag lijkt het dus alsof Roermond niet veel last heeft van criminaliteit of inbraken. Echter vindt er wel degelijk criminaliteit plaats in Roermond. Binnen het gebied van Roermond was enkele jaren geleden nog de Hells angels actief die veel handelden in verboden middelen. Dit is tegenwoordif veel minder geworden maar er wordt wel nog veel ingebroken.Een snelle google naar “Slotenmaker Roermond ” geeft al snel enkele honderden resultaten en dus is het duidelijk dat hier goed geld mee valt te verdienen binnen deze omgeving.

Conclusie

De provincie Limburg is dus helemaal niet zo onschuldig als het in eerste opslag lijkt. Er is veel criminele activiteit in deze steden te vinden waaronder inbraken en dat is onder andere te zien aan het aantal slotenmakers in Maastricht. Is het gevaarlijk om er te wonen? nee , hoor je kunt gewoon rustig over straat lopen zonder bang te zijn dat je iets wordt aangedaan. Er zijn wel enkele gebieden waar je beter weg kunt blijven. Dit is echter normaal en komt in meerder provincies voor. Kortom, Limburg heeft net zoals iedere andere Nederlandse provincie te maken met criminaliteit en is dus geen provincie waar niks gebeurd.