Best brands online
Image default
Bedrijven

Wat kun je met neon licht doen?

Wil je graag een opvallende lamp in je woonkamer, bedrijfspand of op de gevel van je bedrijf? Dan zijn neon lichten de perfecte keuze. Neon licht is niet alleen heel mooi, maar ook erg effectief om reclame te maken. In dit artikel lees je alles over neon licht, waaronder hoe het werkt en welke voordelen het biedt. Ga naar neondistrict.nl voor een eigen logo ontwerp of neon lamp.

Hoe werkt neon?

Neon licht is een soort gaslamp die bestaat uit een vacuümbuis met daarin twee elektroden. Wanneer er stroom door de buis gaat, wordt het neongas in de buis geïoniseerd en gaan de elektronen van het ene naar de andere electrode. Dit proces maakt het neonlicht heel helder en krachtig.

Het grootste voordeel van neonlicht is dat het erg opvallend is. Dit maakt het ideaal voor reclame doeleinden. Neonlichten kunnen namelijk makkelijk opgehangen worden en overal geplaatst worden. Ook zijn ze erg energiezuinig, waardoor je er lang mee kunt doen. Kortom, als je op zoek bent naar een mooie en effectieve manier om reclame te maken, is neon licht de perfecte keuze!

Waaruit bestaat neon gas?

Neon gas is een kleurloos, ontvlambaar en zeer giftig gas. Het wordt gewonnen uit lucht door het destilleren ervan. Neonlicht buizen bevatten ongeveer 85% neon en 15% argon en kwikdamp. Deze gassen zorgen voor de kleur van het neonlicht: rood (neon), paars (argon) of blauwgroen (kwik). Deze gassen worden vaak in een kunststof of glas buis gestopt om neon verlichting te maken. Wanneer deze gassen in aanraking met elektriciteit komen, gaat het branden.

Neon licht wordt veel gebruikt in reclame, bijvoorbeeld op bedrijfsgevels of in etalages. Ook verlichting van binnenplaatsen of toegangswegen tot panden kan met neonlicht gebeuren. Het is echter niet alleen maar functioneel, want neonlicht kan ook heel mooi staan in je interieur! Denk bijvoorbeeld aan een neonlicht boven de bar in je woonkamer of een mooie neonlamp in de vorm van een ster in je slaapkamer.