Best brands online
Image default
Bedrijven

Waarom is het bedrukken van bedrijfskleding zo belangrijk?

Iedereen kent het wel, medewerkers van een bedrijf die allemaal keurig in bedrijfskleding zijn gestoken. Of het nu in de supermarkt of in een elektronicazaak is, het personeel is herkenbaar en heeft een uniforme uitstraling. Waarom het heel verstandig kan zijn om je werknemers in bedrijfskleding te laten werken, lees je in deze blog.

Wat is bedrijfskleding?

Bedrijfskleding is kleding die speciaal ontworpen en geproduceerd is voor werknemers van een bedrijf. Deze kleding wordt meestal bedrukt of geborduurd met het logo of de naam van het bedrijf. Dit bedrukken gebeurt dan weer door een gespecialiseerd bedrijf, zoals Hurricane.

Bedrijfskleding kan verschillen per sector en functie. Denk hierbij aan uniformen voor horecapersoneel, veiligheidskleding voor bouwvakkers, bedrukte T-shirts voor promotieteams of polo’s voor kantoorpersoneel.

Bedrijfskleding kan ook speciaal ontworpen zijn om te voldoen aan bepaalde veiligheidsvoorschriften en zo te beschermen tegen gevaren op de werkvloer, zoals hitte, vuil, elektrische ladingen of andere risico’s.

Waarom bedrijfskleding bedrukken?

Bedrijfskleding bedrukken kan verschillende voordelen bieden voor bedrijven, zoals:

1. Merkbekendheid: Bedrijfskleding bedrukken met het logo of de naam van het bedrijf kan helpen bij het vergroten van de merkbekendheid. Medewerkers die de kleding dragen, fungeren als een wandelend reclamebord voor het bedrijf en dragen op die manier bij aan de naamsbekendheid.

2. Professionaliteit: Bedrijfskleding kan bijdragen aan een professionele uitstraling van het bedrijf. Eenheid in kledingstijl straalt betrouwbaarheid en uniformiteit uit. Klanten weten hierdoor ook beter en sneller een medewerker te vinden.

3. Identiteit: Bedrijfskleding kan helpen bij het versterken van de identiteit van een bedrijf. Door het bedrukken van bedrijfskleding in de huisstijlkleuren en met het bedrijfslogo creëer je herkenbaarheid en maak je duidelijk bij welk bedrijf de medewerker hoort.

4. Teamgevoel: Bedrijfskleding draagt bij aan het gevoel van saamhorigheid en teamgeest binnen een bedrijf. Medewerkers voelen zich verbonden met het bedrijf waarvoor ze werken en ook met hun collega’s.

5. Veiligheid: Bedrijfskleding kan ook helpen bij het vergroten van de veiligheid op de werkvloer. Door het gebruik van speciale materialen en kleuren die goed zichtbaar zijn, wordt de kans op ongelukken verkleind.

Bedrijfskleding laten bedrukken

Er zijn verschillende manieren om bedrijfskleding te laten bedrukken, afhankelijk van het type kleding en het gewenste ontwerp. Je kunt hierbij denken aan: zeefdruk, borduren, transferdruk of digitaal printen.

Het is aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf, zoals Hurricane, in te schakelen voor het bedrukken van bedrijfskleding. Zij hebben de ervaring en apparatuur om de kleding op een professionele manier te bedrukken en kunnen advies geven over de beste methode voor het gewenste ontwerp en type kledingstuk.