Best brands online
Image default
Mode en Kleding

Verf jouw kleding in de gewenste kleur

Maak je graag zelf kleding als hobby, of heb je misschien een bedrijf dat kleding maakt? Dan weet je waarschijnlijk al dat je de kleding die je maakt of de stoffen die je gebruikt een andere kleur kunt geven. Dit noemen we polyester verven en dit kan in wel 59 kleuren. Je kunt dus vrij precies een bepaalde tint van een kleur kiezen. Hierdoor kun je jouw kledingstukken precies naar wens maken. Bovenaan de website zie je een carrousel van alle kleuren op volgorde. Hierdoor kun je makkelijk zien welke tinten er van een bepaalde kleur zijn en kun je deze ook makkelijk vergelijken. Wil je een tint warmer of koeler? Dan kun je gewoon een kleur naar rechts of naar links kiezen.

 

Tips polyester verven

Wanneer je jouw kleding wil verven, zijn er een paar handige tips voor. Ten eerste is elke stof anders. De verf zal dan ook net wat anders uitpakken, afhankelijk van welke stof je gebruikt. Het wordt aangeraden om de verf dus eerst op een klein stukje stof te testen, zodat je weet hoe het eruit komt te zien. Gebruik altijd zout om de vezels van de stof te openen, zodat de verf in kan trekken. Voor kleding van wol, nylon of zijde voeg je azijn toe.

Wanneer je stoffen of kleding gaat verven, kun je op het etiket kijken wat de maximale wastemperatuur ervan is. Verf je stoffen dan ook op die temperatuur. Vervolgens kun je het katoen warm wassen en wol en zijde tot maximaal dertig graden.