Best brands online
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor het onderhouden van een baard

Wil je een baard die eruit ziet alsof je hem elke dag netjes bijhoudt, zonder dat het veel tijd kost? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we 5 tips voor het onderhouden van een baard. Heb je last van kale plekken of weinig baardgroei op bepaalde plekken? Met de juiste aanpak en wat geduld is er veel mogelijk. We vertellen je alles over hoe je jouw baard op een natuurlijke manier kunt stimuleren.

Verzorging

Een baard is niet alleen een kwestie van laten groeien, maar ook van verzorging. Net zoals je haar en huid, heeft ook je baard bescherming en verzorging nodig. Zeker als je er elke dag netjes uit wilt zien, is het belangrijk om je baard te wassen, borstelen en hydrateren. Wist je dat er speciale baardshampoos bestaan? Deze shampoos reinigen de huid onder de baard zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. Gebruik daarnaast ook een baardolie of baardbalsem om je baard zacht en glanzend te maken. Neem een kijkje op de website van Barbaric! Hier vindt je allerlei baard verzorgingsproducten.

Baardharen kunnen stug zijn, waardoor ze sneller breken. Borstel je baard dus regelmatig met een speciale baardborstel of kam, om ervoor te zorgen dat de haren in de juiste richting groeien en niet gaan knellen of kroesen. Hydrateer je baard ook elke dag door er wat baardspray op te spuiten, of door een baardolie te gebruiken.

Groeien

Wist je dat je baardgroei kunt stimuleren door je dieet aan te passen? Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals vitamine B, E en C, omega-3 vetzuren, biotine (vitamine H) en zink. Deze stoffen vindt je onder andere terug in vis, noten, groene bladgroentes, avocado’s en eieren. Let er wel op dat je niet teveel zink binnenkrijgt, want dat kan de werking van vitamine D tegenwerken. Een tekort aan vitamine D kan namelijk baarduitval veroorzaken.